Δημοσκόπηση: Γκρεμίζει το ποσοστό της ΝΔ το «κόμμα Σαμαρά» και ψαλιδίζει τη διαφορά ΝΔ – ΕΛΑΣ κάτω από 6%

September 19, 2026


Δημοσκόπηση: Πώς επηρεάζει τη ΝΔ ένα πιθανό «κόμμα Σαμαρά» – Η διαφορά από την ΕΛΑΣ πέφτει κάτω από 5%Σε ανεπίσημη προεκλογική ετοιμότητα φαίνεται να εισέρχονται τα κόμματα, με τον πολιτικό σχεδιασμό να έχει πλέον ως βασικό ορίζοντα την άνοιξη του 2027.Μετά την ολοκλήρωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, οι δημοσκοπικές ισορροπίες δεν παρουσιάζουν μεγάλες ανατροπές. Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί …

Δημοσκόπηση: Πώς επηρεάζει τη ΝΔ ένα πιθανό «κόμμα Σαμαρά» – Η διαφορά από την ΕΛΑΣ πέφτει κάτω από 5%

Σε ανεπίσημη προεκλογική ετοιμότητα φαίνεται να εισέρχονται τα κόμματα, με τον πολιτικό σχεδιασμό να έχει πλέον ως βασικό ορίζοντα την άνοιξη του 2027.

samaras

Μετά την ολοκλήρωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, οι δημοσκοπικές ισορροπίες δεν παρουσιάζουν μεγάλες ανατροπές. Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση, η ΕΛΑΣ διατηρεί τη δεύτερη και το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στην τρίτη θέση, εμφανίζοντας πάντως σημάδια ανάκαμψης.

Το βασικό συμπέρασμα των πρώτων ερευνών μετά τη ΔΕΘ είναι ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες δεν φαίνεται να άλλαξαν σε σημαντικό βαθμό την αξιολόγηση και τις εκλογικές προτιμήσεις των πολιτών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν, ωστόσο, δύο ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB για το OPEN. Το πρώτο αφορά τη σταθεροποίηση της διαφοράς ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την ΕΛΑΣ σε μονοψήφιο επίπεδο. Το δεύτερο σχετίζεται με την απήχηση που θα μπορούσε να αποκτήσει ένας νέος πολιτικός φορέας υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Με βάση την ανάλυση που παρουσιάστηκε, η ίδρυση ενός «κόμματος Σαμαρά» θα μπορούσε να αφαιρέσει ένα σημαντικό τμήμα της σημερινής εκλογικής βάσης της ΝΔ και να περιορίσει αισθητά τη διαφορά της από την ΕΛΑΣ.

Δείτε το βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.