Ο άντρας μου μιλάει κρυφά στο Facebook με μια παλιά του σχέση. Τι να κάνω;

December 17, 2023


Με τον σύζυγό μου είμαστε μαζί από το 2010. Έχουμε μια κορούλα 7 χρονών και μέχρι πριν από 3 μήνες όλα κυλούσαν ομαλά. Αυτό άλλαξε όταν συνάντησε στο Facebook μια παλιά του σχέση με την οποία είχε να μιλήσει περίπου 20 χρόνια. Βρήκα μηνύματα που είναι λίγο πιο διαχυτικά από ότι θα έπρεπε ωστόσο, αυτός αρνείται οποιαδήποτε άλλη μορφή σχέσης. Να σημειώσω ότι η εν λόγω κυρία ζει στην Γερμανία έχει τρ…

...ιαχυτικά από ότι θα έπρεπε ωστόσο, αυτός αρνείται οποιαδήποτε άλλη μορφή σχέσης. if(typeof ez_ad_units == 'undefined'){ez_ad_units=[];}ez_ad_units.push([[580,400],'alldaynews_gr-medrectangle-3','ezslot_4',909,'0','0', 'alldaynews_gr-medrectangle-3-0']);if(typeof __ez_fad_position == 'function'){__ez_fad_position('div-gpt-ad-alldaynews_gr-medrectangle-3-0');}Να σημειώσω ότι η εν λόγω κυρία ζει στην...

Με τον σύζυγό μου είμαστε μαζί από το 2010. Έχουμε μια κορούλα 7 χρονών και μέχρι πριν από 3 μήνες όλα κυλούσαν ομαλά.

Αυτό άλλαξε όταν συνάντησε στο Facebook μια παλιά του σχέση με την οποία είχε να μιλήσει περίπου 20 χρόνια. Βρήκα μηνύματα που είναι λίγο πιο διαχυτικά από ότι θα έπρεπε ωστόσο, αυτός αρνείται οποιαδήποτε άλλη μορφή σχέσης.

Να σημειώσω ότι η εν λόγω κυρία ζει στην Γερμανία έχει τρία παιδιά και είναι σε διάσταση με τον σύζυγό της. Παρόλα αυτά, όταν κατάλαβε ότι ξέρω, άλλαξε όλους τους κωδικούς έτσι ώστε να μην έχω πρόσβαση. Ποια είναι η άποψη σας; Ευχαριστώ.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Μια σχέση στο πέρασμα του χρόνου χρειάζεται συχνά να επαναδιαπραγματεύεται και να επιβεβαιώνεται η επιθυμία των συντρόφων να είναι μαζί. Οι εξωτερικές αλλαγές του περιβάλλοντος και οι εσωτερικές αλλαγές της σχέσης είναι υγιές να θέτουν ερωτήματα και προβληματισμούς για το εάν η σχέση βαίνει καλώς.

Τέτοια ερωτήματα είναι και τα δικά σας. Λέτε λοιπόν ότι η μακρόχρονη πορεία της σχέσης σας έχει κυλήσει ομαλά και έχετε δημιουργήσει την οικογένεια σας. Αυτή η ομαλότητα που αναφέρετε επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Μπορεί να σημαίνει μια αποσιώπηση κάποιων δυσκολιών προκειμένου να μην ταραχθεί η ηρεμία σας. Μπορεί να σημαίνει ότι έχετε αναπτύξει πολλούς τρόπους να επιλύετε προβλήματα και έναν λειτουργικό τρόπο να επικοινωνείτε.

Εάν έχετε νιώσει ότι μπορεί να υπήρχε ένα κουκούλωμα, έχετε μια χειροπιαστή και τρανταχτή αφορμή για να κινητοποιηθείτε ώστε να υποστηρίξετε πλέον έναν άλλον τρόπο να σχετιστείτε.

Εάν από την άλλη θεωρείτε ότι ήδη το έχετε πάει καλά και σε προηγούμενες δυσκολίες στο παρελθόν σας, αξιοποιήστε την εμπειρία σας ώστε να θυμηθείτε και ξαναβάλετε στη σχέση σας τα δυνατά σας στοιχεία που σας έχουν βοηθήσει στο παρελθόν να παράξετε λύσεις.

Στραφείτε ο ένας προς τον άλλον και οι δυο υπέρ της σχέσης σας. Εάν επιβεβαιώνετε τις επιλογές σας, τότε το πρακτικό κομμάτι έχει πολλές λύσεις για να επιλέξετε τη δική σας.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Πηγή: mama365.gr


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.