Τελικά είναι σωστό ή λάθος να ζητάμε από τους καλεσμένους μας να βγάζουν τα παπούτσια τους;

December 8, 2019


Βγάλσιμο παπουτσιών – Χρήσιμες πληροφορίες: Η υγιεινή του σπιτιού απαιτεί να μη βρίσκονται παπούτσια εντός του σπιτιού. Οι ένοικοι και οι καλεσμένοι θα πρέπει να τα αφήνουν εκτός σπιτιού. Σίγουρ…Βγάλσιμο παπουτσιών – Χρήσιμες πληροφορίες: Η υγιεινή του σπιτιού απαιτεί να μη βρίσκονται παπούτσια εντός του σπιτιού. Οι ένοικοι και οι καλεσμένοι θα πρέπει να τα αφήνουν εκτός σπιτιού. Σίγουρα, σε όλους έχει ζητηθεί να βγάλουν τα παπούτσια τους σε κάποιο σπίτι.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το να βγάλεις τα παπούτσια σου στην εξώπορτα αποτελεί τρόπο αποφυγής βρωμιάς και μικροβίων. Ορισμένοι αντιδρούν με το βγάλσιμο των παπουτσιών, καθώς θεωρούν πως είναι προσβλητικό και αμήχανο. Είναι ή δεν είναι σωστό λοιπόν να ζητήσουμε από τους καλεσμένους να βγάλουν τα παπούτσια τους;

Η μία άποψη:

Είναι απολύτως σωστό. Αποτελεί το σπίτι σου και μπορείς να το κάνεις. Ο καλεσμένος σου θα πρέπει να σέβεται τους κανόνες υγιεινής. Οι σόλες των παπουτσιών φέρουν εκατομμύρια μικρόβια και σίγουρα κανείς δεν τα θέλει μέσα στο σπίτι του.

Η άλλη άποψη:

Οχι, είναι αγένεια να ζητήσεις από τους καλεσμένους να βγάλουν τα παπούτσια τους. Δεν αποτελεί εντατική νοσοκομείου. Οι καλεσμένοι μπορούν να σκουπίσουν τα πόδια τους στο χαλάκι της εξώπορτας και έπειτα να μπουν με τα παπούτσια τους στο σπίτι. Το βέβαιο είναι πως φέρνετε σε δύσκολη θέση, ένα καλεσμένο, αν του ζητήσετε να βγάλει τα παπούτσια του.

Βγάλσιμο παπουτσιών – Χρήσιμες πληροφορίες: Η άποψη των ειδικών

Οι ειδικοί αναφέρουν πως ένας καλεσμένος θα πρέπει πάντα να εφαρμόζει τις πρακτικές και τις συνήθειες του χώρου στον οποίο βρίσκεται. Άρα, είναι αποδεκτό να ζητά κανείς από τους καλεσμένους του να βγάζουν τα παπούτσια τους. Όμως, θα πρέπει να τους προσφέρετε να φορέσουν καθαρές παντόφλες.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.