80χρονος στη Φλώρινα ζει σε καλύβα από άχυρα και χώμα επειδή δεν μπορεί να πάρει σύνταξη

December 6, 2019


Καλύβα από χώμα και άχυρα στη Φλώρινα: Ο 80χρονος κ. Νίκος από τη Φλώρινα αναγκάστηκε να φτιάξει με τα χέρια του, μια καλύβα. Η συγκεκριμένη καλύβα φτιάχτηκε από χώμα και άχυρα. Ο 80χρονος δούλευε στο…Καλύβα από χώμα και άχυρα στη Φλώρινα: Ο 80χρονος κ. Νίκος από τη Φλώρινα αναγκάστηκε να φτιάξει με τα χέρια του, μια καλύβα. Η συγκεκριμένη καλύβα φτιάχτηκε από χώμα και άχυρα. Ο 80χρονος δούλευε στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στη Γερμανία επί είκοσι έτη.

Τα τελευταία δεκαέξι χρόνια έχει επιστρέψει στην Ελλάδα. Ο ίδιος ζήτησε να δοθεί λύση στο πρόβλημά του από τους αρμόδιους φορείς. Αυτό που επιθυμεί, ο ίδιος, είναι να του δοθεί μία σύνταξη. Σκοπός δεν είναι άλλος από το να μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς για το υπόλοιπο της ζωής του.

Από τη μεριά της πρόνοιας, πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, οι οποίες έχουν να κάνουν με τον 80χρονο κ. Νίκο. Δηλαδή, για να λάβει ο 80χρονος το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς και το επίδομα υπερηλίκων. Από εκεί και πέρα, η υπεύθυνη κοινωνική λειτουργός της πρόνοιας ανέφερε πως έγιναν επίσης όλες οι απαραίτητες ενέργειες και για την εξεύρεση ενός δωματίου για τον ίδιο στο εκκλησιαστικό γηροκομείο της Φλώρινας.

Καλύβα από χώμα και άχυρα στη Φλώρινα: Στιγμιότυπο από την Ελληνική Ραδιοφωνική Τηλεόραση και το εσωτερικό της καλύβας του 80χρονου κ. Νίκου

80χρονος στη Φλώρινα ζει σε καλύβα από άχυρα και χώμα επειδή δεν μπορεί να πάρει σύνταξη - Εικόνα 1

Καλύβα από χώμα και άχυρα στη Φλώρινα: Βίντεο από την Ελληνική Ραδιοφωνική Τηλεόραση και ρεπορτάζ για την υπόθεση του 80χρονου κ. Νίκου

Πηγή

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.