Πατέρας δώρισε το νεφρό του στην 3χρονη κόρη του και της έσωσε τη ζωή! Η μικρούλα κέρδισε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή

December 3, 2022


Ένα τρίχρονο κοριτσάκι με σοβαρά προβλήματα υγείας, σώθηκε χάρη στον μπαμπά της. Η μικρούλα που έκανε αιμοκαθάρσεις από την ώρα που γεννήθηκε, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού εφόσον ο πατέρας της ήταν συμβατός δότης, και από τότε κέρδισε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.Η River γεννήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον τον Οκτώβριο του 2018 με νεφρική ανεπάρκεια, υπανάπτυκτους πνεύμονε…

...ς και μια τρύπα στην καρδιά της. Μια μέρα μετά, έκανε την πρώτη της αιμοκάθαρση. Η κατάσταση της υγείας της ήταν κρίσιμη και πέρασε τους πρώτους 5 μήνες ζωής της στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε πολυάριθμες θεραπείες προκειμένου να δυναμώσει.Οι γονείς της ήξεραν ήδη από...

Ένα τρίχρονο κοριτσάκι με σοβαρά προβλήματα υγείας, σώθηκε χάρη στον μπαμπά της. Η μικρούλα που έκανε αιμοκαθάρσεις από την ώρα που γεννήθηκε, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού εφόσον ο πατέρας της ήταν συμβατός δότης, και από τότε κέρδισε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Η River γεννήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον τον Οκτώβριο του 2018 με νεφρική ανεπάρκεια, υπανάπτυκτους πνεύμονες και μια τρύπα στην καρδιά της. Μια μέρα μετά, έκανε την πρώτη της αιμοκάθαρση. Η κατάσταση της υγείας της ήταν κρίσιμη και πέρασε τους πρώτους 5 μήνες ζωής της στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε πολυάριθμες θεραπείες προκειμένου να δυναμώσει.

Οι γονείς της ήξεραν ήδη από τον προγεννητικό έλεγχο ότι το παιδί τους θα γεννιόταν με σοβαρά προβλήματα στα νεφρά, όμως, δεν έχασαν ποτέ την ελπίδα τους. Ήταν αποφασισμένοι να παρέχουν στην κόρη τους μια ευτυχισμένη και ποιοτική ζωή. Όταν έγινε 2 χρονών, λοιπόν, μπήκαν στη διαδικασία να ψάξουν συμβατό δότη έτσι ώστε να γίνει η μεταμόσχευση νεφρού.

Τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας της River βρέθηκαν συμβατοί και αποφασίστηκε ότι ο μπαμπάς, θα ήταν ο δότης. Ωστόσο, η μεταμόσχευση καθυστέρησε στη συνέχεια λόγω της πανδημίας Covid μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου 2021.

«Είχα πολύ άγχος όταν ήρθε η ώρα της επέμβασης. Είχα τρομοκρατηθεί πηγαίνοντας στο χειρουργείο και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι ήθελα να είμαι με την κόρη. Το να μπορώ να σώσω τη ζωή της κόρης μου με έκανε δυνατό και χαρούμενο. Ακόμα νιώθω έτσι», είπε ο πατέρας. Η εγχείρηση ήταν επιτυχής και αφού πέρασαν αρκετό χρόνο για να αναρρώσουν, τόσο η River όσο και ο μπαμπάς ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Καθώς ο μέσος όρος των μεταμοσχευμένων νεφρών αναμένεται να διαρκέσει 20 χρόνια, η μικρούλα θα χρειαστεί και άλλη μεταμόσχευση στο μέλλον και η μητέρα της είναι ήδη προετοιμασμένη για εκείνη την ημέρα. Μάλιστα δήλωσε: «Θα το κάνω χωρίς δεύτερη σκέψη εννοείται! Είναι καθήκον μου να σώσω το κορίτσι μου»

mama365.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.