15 περίεργα πράγματα που δεν ήξερες για το σώμα σου!

December 3, 2019


Σώμα ονομάζεται το σύνολο των μελών από τα οποία αποτελείται ένας πολυκύτταρος οργανισμός. Συγκεκριμένα ένα σώμα απαρτίζεται από πολλών ειδών ιστούς, καθένας με την δική του ξεχωριστή λειτουργία, συντ…Σώμα ονομάζεται το σύνολο των μελών από τα οποία αποτελείται ένας πολυκύτταρος οργανισμός.

Συγκεκριμένα ένα σώμα απαρτίζεται από πολλών ειδών ιστούς, καθένας με την δική του ξεχωριστή λειτουργία, συντελώντας στην ομαλή λειτουργία του συστήματος, δηλαδή του σώματος.

Το ανθρώπινο σώμα συγκροτείται από το κεφάλι, το λαιμό, τον κορμό (θώρακας, κοιλία), τα χέρια και τα πόδια. Θεωρείται πως είναι ένας μηχανισμός τέλεια ”κουρδισμένος”, όπου όλες του οι λειτουργίες βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία προκειμένου να επιβιώσουμε.

Παρόλα αυτά, όσες μελέτες και να έχουν γίνει πάνω στον τρόπο που λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα, παραμένουν ακόμη πράγματα που δε γνωρίζαμε, όπως αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω!

1 Οι γυναίκες ανοιγοκλείνουν τα μάτια περίπου δύο φορές λιγότερο από ότι οι άνδρες.

2 Ένα παθιασμένο φιλί προκαλεί τις ίδιες χημικές αντιδράσεις στον εγκέφαλο με την ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο και με το να πυροβολήσετε με όπλο.

3 Οι άνθρωποι με μπλε μάτια είναι πιο ευαίσθητοι στον πόνο από τους άλλους.

4 Ο ισχυρότερος μυς στο ανθρώπινο σώμα είναι η γλώσσα.

5 Το ανθρώπινο μάτι μπορεί να διακρίνει 10 εκατομμύρια διαφορετικά χρώματα.

6 Τα μάτια μας παραμένουν στο ίδιο μέγεθος όπως όταν γεννηθήκαμε, αλλά η μύτη και τα αυτιά μας δεν σταματούν ποτέ να μεγαλώνουν.

7 Το πρωί, ένα άτομο είναι περίπου 8 χιλιοστά ψηλότερο από το βράδυ.

8 Τα οστά είναι περίπου 5 φορές ισχυρότερα από το ατσάλι.

9 Το μόνο μέρος του σώματος που δεν έχει παροχή αίματος είναι ο αμφιβληστροειδής χιτώνας του ματιού. Παίρνει οξυγόνο απευθείας από τον αέρα.

10 Ένας μόνο ανθρώπινος εγκέφαλος παράγει περισσότερα ηλεκτρικά ερεθίσματα σε μια μέρα από ότι όλα τα κινητά του κόσμου μαζί.

11 Ένα νεογέννητο παιδί μπορεί να αναπνέει και να καταπίνει ταυτόχρονα μέχρι να φτάσει 7 μηνών.

12 Όσο διαβάζετε αυτήν την πρόταση, 50.000 κύτταρα του σώματος πέθαναν και αντικαταστάθηκαν.

13 Τα ⅔ των ανθρώπων γέρνουν το κεφάλι προς τα δεξιά, όταν φιλιούνται.

14 Ένα παιδί 4 ετών κάνει κατά μέσο όρο 450 ερωτήσεις την ημέρα.

15 Στο τέλος της ζωής του ένας άνθρωπος μπορεί να ανακαλέσει, περίπου, 150 τρισεκατομμύρια πληροφορίες.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.