Μόλις μάθετε το λόγο που τα πορτοκάλια είναι πάντα σε κόκκινο δίχτυ θα μείνετε άφωνοι!

November 24, 2022


Καθημερινά μας δημιουργούνται διάφορες απορίες για τα πιο απλά πράγματα. Τα συναντάμε συνεχώς μπροστά μας αλλά ποτέ δεν μάθαμε το λόγο που τα βλέπουμε σε αυτή τη μορφή! Σήμερα λοιπόν αναρωτιόμασταν γιατί τα πορτοκάλια βρίσκονται πάντα σε κόκκινα διχτάκια. Και φυσικά, αφού λύσαμε την απορία μας θα ενημερώσουμε κι εσάς!Τα μαγαζιά δεν επιλέγουν χωρίς λόγο το κόκκινο χρώμα στο δίχτυ των πορτοκαλιών.Υπ…

...άρχει ένας πανέξυπνος τρόπος και έχει να κάνει με την σχέση των πορτοκαλιών και του κόκκινου χρώματος.Συγκεκριμένα, τα κόκκινα διχτάκια κάνουν τα πορτοκάλια να δείχνουν πιο... πορτοκαλί.Το κόκκινο χρώμα πάνω στην φλούδα του πορτοκαλιού δημιουργεί μια ψευδαίσθηση και τα κάνει...

Καθημερινά μας δημιουργούνται διάφορες απορίες για τα πιο απλά πράγματα. Τα συναντάμε συνεχώς μπροστά μας αλλά ποτέ δεν μάθαμε το λόγο που τα βλέπουμε σε αυτή τη μορφή! Σήμερα λοιπόν αναρωτιόμασταν γιατί τα πορτοκάλια βρίσκονται πάντα σε κόκκινα διχτάκια. Και φυσικά, αφού λύσαμε την απορία μας θα ενημερώσουμε κι εσάς!

Τα μαγαζιά δεν επιλέγουν χωρίς λόγο το κόκκινο χρώμα στο δίχτυ των πορτοκαλιών.

Υπάρχει ένας πανέξυπνος τρόπος και έχει να κάνει με την σχέση των πορτοκαλιών και του κόκκινου χρώματος.

Συγκεκριμένα, τα κόκκινα διχτάκια κάνουν τα πορτοκάλια να δείχνουν πιο… πορτοκαλί.

Το κόκκινο χρώμα πάνω στην φλούδα του πορτοκαλιού δημιουργεί μια ψευδαίσθηση και τα κάνει να μοιάζουν πιο πορτοκαλί από ότι είναι.

Μόλις μάθετε το λόγο που τα πορτοκάλια είναι πάντα σε κόκκινο δίχτυ θα μείνετε άφωνοι!

Κάνουν, δηλαδή, το χρώμα τους πιο ζωηρό και φωτεινό, ενθαρρύνοντας τους καταναλωτές να τα αγοράσουν. Τους δίνει έτσι την εντύπωση ότι είναι πιο καλά, ώριμα και θελκτικά.

Αυτό το τρικ λειτουργεί και για άλλα εσπεριδοειδή με παρόμοιο χρώμα, όπως τα μανταρίνια και τα γκρέιπφρουτ.

Αντίθετα, στα λεμόνια θα παρατηρήσουμε κίτρινες ή πράσινες τσάντες από δίχτυ, για να φαίνονται πιο κίτρινα.

Απίστευτο; Κι όμως συμβαίνει!

Αν θέλεις λοιπόν να διαλέξεις τα καλύτερα πορτοκάλια, πρέπει να πετάξεις πέρα από τις κόκκινες τσάντες.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς στον πάγκο των φρούτων στο σούπερ μάρκετ, θα ξέρεις που να κοιτάξεις!

Κι αφού λοιπόν σου λύσαμε την απορία, κι αφού αγοράσεις τα πορτοκάλια σου, δες εδώ την θεϊκή συνταγή για μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη!

Βούτηξε μια φλούδα από πορτοκάλι σε αλάτι και έτριψε μια κούπα – Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Όλοι μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με δύσκολους λεκέδες τόσο σε ρούχα όσο και σε έπιπλα αλλά και σκεύη κουζίνας και ως γνωστόν αυτοί οι λεκέδες είναι επίμονοι και μας παιδεύουν.

Το Athensmagazine όμως φροντίζει και σου βρίσκει πάντα τις πιο γρήγορες, άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις, για παράδειγμα, δες εδώ πως θα απομακρύνεις τους λεκέδες από κερί!

Σήμερα σου βρήκαμε πως θα σώσεις τις κούπες σου από τους επίμονους λεκέδες από καφέ που ποτίζουν τα κεραμικά σας! Η λύση είναι απλούστατη και τα υλικά είναι αυτά που σίγουρα υπάρχουν σπίτι σου! Ακολούθησε λοιπόν τα παρακάτω βήματα και θα μας ευγνωμονείς. Ξεφλούδισε ένα πορτοκάλι και βούτηξε το μέσα σε αλάτι, στη συνέχεια τρίψτο στα τοιχώματα της κούπας. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει μιας και η κούπα σας θα αστράφτει και πάλι!

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.