Σπουδαίο σημάδι: «Υπηρετώ ως ιερέας για πάνω από 30 χρόνια – Αυτό το θαύμα δεν έχει ειπωθεί ποτέ δημοσίως»

September 16, 2023


Ο Αρχιερέας Βλαδίμηρος Γκαμάρης μίλησε για το σπουδαίο σημάδι που το ήρθε, καθώς το θαύμα που βίωσε δεν έχει ειπωθεί ποτέ δημοσίως. Ο ίδιος υπηρετεί ως ιερέας για πάνω από 30 χρόνια και αποκαλύπτει όσα είδε.«Στο όνειρό μου εμφανίστηκε ο Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ, προσευχόμενος σε μια πέτρα στο γρασίδι του δάσους με λευκά ρώσικα ρούχα. Δεν ήξερα ποιος ήταν αυτός. Είπε στον φίλο μου ότι ονειρεύτηκα έ…

...ναν λαμπερό Ρώσο παππού να στέκεται γονατιστός σε κάτι στρογγυλό. Στο όνειρό μου πλησίασα και του υποκλίθηκα. Λιγότερο από ένα μήνα ήρθα στη Μονή Ποκρόφσκι στο Κίεβο και είδα μια εικόνα να προσεύχεται πάνω στην πέτρα ένας ιερέας.Δείτε επίσης: «Είδε εκστασιασμένη την μαυροφορεμένη...

Ο Αρχιερέας Βλαδίμηρος Γκαμάρης μίλησε για το σπουδαίο σημάδι που το ήρθε, καθώς το θαύμα που βίωσε δεν έχει ειπωθεί ποτέ δημοσίως. Ο ίδιος υπηρετεί ως ιερέας για πάνω από 30 χρόνια και αποκαλύπτει όσα είδε.

«Στο όνειρό μου εμφανίστηκε ο Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ, προσευχόμενος σε μια πέτρα στο γρασίδι του δάσους με λευκά ρώσικα ρούχα. Δεν ήξερα ποιος ήταν αυτός. Είπε στον φίλο μου ότι ονειρεύτηκα έναν λαμπερό Ρώσο παππού να στέκεται γονατιστός σε κάτι στρογγυλό. Στο όνειρό μου πλησίασα και του υποκλίθηκα. Λιγότερο από ένα μήνα ήρθα στη Μονή Ποκρόφσκι στο Κίεβο και είδα μια εικόνα να προσεύχεται πάνω στην πέτρα ένας ιερέας.

Δείτε επίσης: «Είδε εκστασιασμένη την μαυροφορεμένη γυναίκα και…»: Το συγκλονιστικό θαύμα της Παναγίας μέσα στην εκκλησία που θεράπευσε γυναίκα με νευρασθένεια

Η συνέχεια του συγκλονιστικού θαύματος

ιερέας θαύμα

Συνάντησα έναν φίλο μου και ρώτησα, “Θυμάσαι που σου είπα για τον παππού μου; «Θυμάμαι», απάντησε εκείνος. – “Ξέρω ποιος είναι τώρα. Τον είδα στην εκκλησία στην εικόνα. Αυτός είναι ο Σεβάσμιος Σεραφείμ του Σάρωφ. Εκείνη την ώρα άρχισα να πηγαίνω συνέχεια στο ναό. Πιστεύω ότι ο Κύριος με έφερε στην Εκκλησία Του μέσω των προσευχών του Αγίου Σεραφείμ, όταν στάθηκε πάνω στην πέτρα για χίλιες μέρες και χίλιες νύχτες και έσωσε πολλούς ανθρώπους με την προσευχή του. Με τη χάρη του Θεού, υπηρετώ ως ιερέας για πάνω από 30 χρόνια. Αυτό το θαύμα δεν έχει ειπωθεί ποτέ δημοσίως.»

Μέγα το θαύμα του Αγίου Φιλουμένου: «Ο ιερέας που με είχε επισκεφθεί στο νοσοκομείο ήταν ο Άγιος της εικόνας»

Το μέγα θαύμα του Αγίου Φιλουμένου σόκαρε τους πάντες, όταν μια γυναίκα εξιστόρησε, ότι ο ιερέας που την είχε επισκεφτεί στο νοσοκομείο ήταν ο Άγιος της εικόνας.

Το 2006 μία γυναίκα επισκέφθηκε τη Μονή Αγίου Νικολάου Ορούντας, εισήλθε στον ναό και άρχισε με ευλάβεια να προσκυνά τις εικόνες του τέμπλου. Με την ευκαιρία, δείτε το συγκλονιστικό θαύμα της Παναγίας της Κασσιωπίας.

Όταν όμως έφτασε μπροστά στην εικόνα του Αγίου Φιλουμένου, σταμάτησε, την κοίταξε με συγκίνηση και άρχισε να κλαίει με λυγμούς. Μετά από λίγη ώρα διηγήθηκε σε μία από τις αδελφές που ήταν εκείνη την ώρα στον ναό τα εξής:

«Πριν από λίγο καιρό είχα περάσει μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία μου. Μπήκα στο νοσοκομείο για κάποιες θεραπείες, αλλά οι γιατροί δεν μας έδιναν καμία ελπίδα για να ζήσω. Ενώ βρισκόμουν σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση, είδα σε όραμα έναν ιερέα, ο οποίος φορούσε επανωκαλύμμαυχο, όπως εδώ στην εικόνα.

Άγιος Φιλούμενος

Ο ιερέας στάθηκε δίπλα μου, »πέρασε» πάνω από το σώμα μου ένα μαύρο ύφασμα που φορούσε, το οποίο έμοιαζε με μανδύα, και έφυγε. Το επόμενο πρωί ήμουν εντελώς υγιής και ακόμα και οι γιατροί απορούσαν για το τι είχε συμβεί. Έτσι, χωρίς να μπορούν να δώσουν καμιά εξήγηση για τη θαυμαστή ανάρρωσή μου, μου έδωσαν την άδεια να επιστρέψω στο σπίτι μου. Λίγες μέρες αργότερα βρισκόμουν στο σπίτι κάποιων γνωστών μου κι εκεί είδα μια μικρή εικόνα του Αγίου Φιλουμένου. Τότε συγκλονισμένη διαπίστωσα ότι ο ιερέας που με είχε επισκεφθεί στο νοσοκομείο ήταν ο Άγιος της εικόνας!

Οι γνωστοί μου με πληροφόρησαν για τον βίο του Αγίου και για το ότι θα μπορούσα να προσκυνήσω την εικόνα και το άγιο λείψανό του στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται στην Ορούντα, και γι’ αυτό ήρθα σήμερα εδώ».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.