Δημοσκόπηση: Πώς κρίνουν οι πολίτες την κυβέρνηση. Στα ύψη Μητσοτάκης στα τάρταρα Τσίπρας. Ποσοστά έκπληξη [video]

September 12, 2019


Τι δείχνει η Δημοσκόπηση Metron Analysis;Την αξιολόγηση των πολιτών στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ, δείχνει δημοσκόπηση Metron Analysis και παράλληλα αξιολογεί τις πρώτες 60 ημέρε…Τι δείχνει η Δημοσκόπηση Metron Analysis;

Την αξιολόγηση των πολιτών στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ, δείχνει δημοσκόπηση Metron Analysis και παράλληλα αξιολογεί τις πρώτες 60 ημέρες της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της Δημοσκόπησης Metron Analysis που προέβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha η δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται στα… ύψη.

Ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 74% των θετικών απόψεων, ενώ τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με 38%. Τρίτος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 34% και τέταρτη η Φώφη Γεννηματά με 33%.

Από την Δημοσκόπηση Metron Analysis προκύπτει ότι το 68% κρίνει θετικά το κυβερνητικό έργο και το 21% αρνητικά.

Συγκεκριμένα:

Το 72% κρίνει θετικά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών από την κυβέρνηση, ενώ μόλις το 17% αρνητικά.

Το 69% χαιρετίζει την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ το 17%, διαφωνεί με τις κινήσεις της.

Το 63% κρίνει θετικά τις προσπάθειες για προσέλκυση επενδύσεων, ενώ το 17% αρνητικά.

Το 60% θεωρεί πως η κυβέρνηση έχει κάνει κινήσεις για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ενώ το 25% διαφωνεί με τις ενέργειες σε αυτό τον τομέα.

Από εκεί και πέρα, το 74% των ερωτηθέντων κρίνει θετικά τη μέχρι στιγμής παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα το 28% έχει θετική γνώμη για την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, το 63% κρίνει αρνητικά την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που μόλις το 25% την αξιολογεί θετικά.

Σύμφωνα όσους έλαβαν μέρος στην έρευνα τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση είναι τα εξής:

Οικονομία 26%
Ανεργία 24%
Προσφυγικό 13%
Ιατρική 6%
Παιδεία 5%
Για την συνταγματική αναθεώρηση το 20% θέλει συνεννόηση το 76% σύγκρουση.

Για την αντιπολίτευση η γνώμη των πολιτών παραμένει στα ίδια επίπεδα όπως την περίοδο των εκλογών: 63% αρνητικά, 25% θετικά, 6% ούτε αρνητικά ούτε θετικά.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ:

Οι συμμετέχοντες στη Δημοσκόπηση Metron Analysis σε ποσοστό 64% κρίνουν θετικά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ το 12% αρνητικά. Ουδέτερα τις κρίνει το 24%.

Επίσης το 47% κρίνει θετικά τις επιλογές των προσώπων στην κυβέρνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 15% αρνητικά. Ουδέτερη άποψη έχει το 30%.

Παράλληλα το 67% απάντησε πως παρακολούθησε ή άκουσε μέρος των δηλώσεων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ενώ το 33% απάντησε πως δεν είδε καθόλου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το 54% κρίνει ότι το πολιτικό κλίμα είναι καλύτερο μετά τις εκλογές, ενώ το 35% απαντά πως δεν υπάρχει διαφορά. Το 9% εκτιμά πως το πολιτικό κλίμα έχει οξυνθεί.

Το 76% θεωρεί πως θα υπάρξει σύγκρουση κατά τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, ενώ το 20% θεωρεί πως τα κόμματα θα συνεννοηθούν.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.