Ζώδια και ψέμα: Ποιο θα σας τρελάνει στο… “παραμύθι”;

September 11, 2019


Αυτά τα ζώδια λένε ψέμετα, Ποιο θα σας τρελάνει στο… “παραμύθι”;
Όλοι μας κάποια στιγμή αναγκαστήκαμε να πούμε κάποιο ψέμα. Ίσως γιατί δε θέλαμε να πληγώσουμε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο, ίσως για να…



Αυτά τα ζώδια λένε ψέμετα, Ποιο θα σας τρελάνει στο… “παραμύθι”;

Όλοι μας κάποια στιγμή αναγκαστήκαμε να πούμε κάποιο ψέμα. Ίσως γιατί δε θέλαμε να πληγώσουμε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο, ίσως για να ξεφύγουμε από μια κατάσταση, ίσως και για να απαλλαγούμε από κάποιες ευθύνες μας. Κάποιοι όμως έχουν κάνει το ψ­έμα τρόπο ζωής και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό. Επίσης ξέρετε ποια ζώδια θα βρουν τον έρωτα μέσα στον Σεπτέμβρη;

Ποια σχέση έχουν τα ζώδια με το ψέμα, πόσο συχνά λένε ψέματα και για ποιους λόγους το κάνουν;

Κριός

Ο Κριός θα πει ψέματα μόνο και μόνο για εντυπωσιασμό και για να κάνει τους γύρω του να τον θαυμάσουν. Συνήθως, αναφέρεται σε καταστάσεις που έχει ζήσει βάζοντας μπόλικη… σάλτσα και φαντασία, για να τις κάνει να φαίνονται μεγαλειώδεις. Θέλει πάση θυσία να ανεβάσει την αίγλη του στα ύψη και να κάνει τους πάντες θαυμαστές του. Οπότε, μπορεί να φτιάχνει φανταστικές ιστορίες, μόνο και μόνο για να λάβει την… καθολική λατρεία.

Ταύρος

Ένας Ταύρος είναι συνήθως ειλικρινής. Ακόμα και αν αναγκαστεί να πει ένα ψέμα, θα φανερωθεί από μόνος του, από τις τύψεις που θα έχει, και θα κοκκινίσει σαν παντζάρι. Δεν μπορεί να κάνει ένα ψέμα να φανεί αλήθεια, αφού δεν είναι στο χαρακτήρα του κάτι τέτοιο. Αν πρέπει να ξεφύγει από μια κατάσταση, θα το κάνει με σωστό τρόπο και θα βρει λογικές διεξόδους, για να μη φτάσει σε καταστάσεις φορτισμένες.

Δίδυμοι

Ο Δίδυμος μπορεί να φτιάξει ολόκληρες φανταστικές ιστορίες και να σε πείσει ότι είναι αληθινές. Έχει ένα μοναδικό τρόπο να φιλτράρει τα πάντα μέσα από τη φαντασία του. Είναι ζώδιο που αλλάζει συμπεριφορά από τη μια στιγμή στην άλλη και ο κυκλοθυμικός του χαρακτήρας, ανατρέπει τη διάθεση του πολύ συχνά. Αν θέλει να σε αποφύγει, θα κατασκευάσει ένα τέτοιο ψέμα, που στο τέλος θα σε κάνει να νιώσεις και τύψεις που τον πίεσες σε κάτι.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος είναι το ζώδιο του συναισθήματος και της ευαισθησίας. Αν πει κάποιο ψέμα, θα το κάνει για να προστατεύσει τον εαυτό του. Γενικά όμως, δεν είναι λάτρης αυτής της τακτικής. Ακόμα και αν σου πει κάποιο ψέμα που θα σε αφορά, θα το κάνει γιατί σε αγαπά και θέλει να σε προστατεύσει. Δε θα θέλει να σου πει την ωμή αλήθεια, για να μην πληγωθείς. Άρα, ακόμα και τα ψέματα του είναι αθώα και ευαίσθητα.

Λέων

Το ζώδιο αυτό γενικά δε λέει εύκολα ψέματα. Αντιμετωπίζει πάντα τις καταστάσεις έτσι όπως είναι. Αλλά επειδή έχει το… κουσούρι να θέλει να είναι πάντα αυτός ο πρώτος και ο καλύτερος, για να το καταφέρει θα αναγκαστεί να πει κάποια ψεματάκια. Ιδιαίτερα αν νιώσει ότι απειλείται γενικά και κινδυνεύει να χάσει την πρωτιά, τότε θα κάνει τα πάντα για να ξεχωρίσει. Άλλωστε, τι ψυχή έχουν μερικά αθώα ψεματάκια;

Παρθένος

Ο Παρθένος απεχθάνεται το ψέμα. Το θεώρει τόσο υποτιμητικό κάποιος να λέει ψέματα. Είναι το ζώδιο της λογικής, του αρέσει η αλήθεια και η πραγματικότητα. Προσπαθεί να αποφεύγει τα ψέματα, όπως ο διάβολος το λιβάνι. Όμως, κι αυτός άνθρωπος είναι και αν αναγκαστεί να πει ένα ψέμα, θα το κάνει με τόση πειστικότητα, προσθέτοντας μια μεγάλη αλήθεια δόσης μέσα, που στο τέλος και ο ίδιος θα πιστέψει ότι τελικά είναι πραγματικότητα.

Ζυγός

Ο Ζυγός ζει μέσα στο ψέμα. Και νιώθει τη μύτη του να… μεγαλώνει συνέχεια, κάθε φορά που προβαίνει σε αυτή την διαδικασία. Χωρίς να το επιδιώκει, τα ψέματα ρέουν σαν το νεράκι. Και αυτό, γιατί δε θέλει να αναλάβει κάποιες ευθύνες, ή θέλει να ξεφύγει από κάπου, ή απλά θέλει να μεγεθύνει κάτι που τον αφορά. Ακόμα, θα το κάνει όταν θέλει να κρατήσει κάτι μυστικό.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός θα φτάσει στο σημείο να πει ψέματα μόνο αν αφορά θέμα εκδίκησης. Δε θα λέγαμε ότι είναι ένα ζώδιο που ζει με το ψέμα, αλλά για να τιμωρήσει κάποιον, θα το κάνει. Συνήθως, θα βγάλει στη φόρα αναληθή γεγονότα, με αποτέλεσμα να κάνει το θύμα του να πληγωθεί και να υποκύψει.

Τοξότης

Ο Τοξότης δεν αγαπά τα ψέματα. Και μάλιστα, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί κάποιοι επιμένουν να ψεύδονται. Αν αναγκαστεί να πει ένα ψέμα, θα πρέπει να έχει σοβαρό ρολό για να το κάνει. Αν ακούσει κάτι που τον αφορά και δεν είναι αλήθεια, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να βγει από πάνω. Και στην προσπάθειά του αυτή, θα βάλει και λίγες αθώες πινελιές ψέματος.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως τρομάζει στην ιδέα ότι μπορεί να πει ένα ψέμα, και μετά αυτό θα μαθευτεί και να βρεθεί ο ίδιος εκτιθέμενος. Άλλωστε, πιστεύει ότι το ένα ψέμα φέρνει το άλλο και μετά γίνεται ένα μεγάλο μπέρδεμα και δεν μπορείς να βγεις μέσα από αυτό. Ακόμα και αν αναγκαστεί να πει ένα μικρό ψεματάκι, θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να το μετατρέψει σε αλήθεια. Και αυτό θα αφορά μόνο στα επαγγελματικά του.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος είναι μανούλα στα ψέματα. Μπορεί άνετα να σε πείσει ότι αυτό που λέει είναι αλήθεια. Έχει μια μοναδική ικανότητα να πείθει τους πάντες με τα ψέματά του όταν πρόκειται να κρύψει προσωπικά του θέματα, που δε θέλει να μαθευτούν. Αν νιώσει στριμωγμένος από κάτι, θα κάνει τα πάντα για να ξεφύγει, προβάλλοντας μια σειρά από ψέματα για να φέρει την κατάσταση στα μέτρα του.

Ιχθύς

Ο Ιχθύς είναι το ζώδιο εκείνο που ζει μέσα σε ένα δικό του φανταστικό κόσμο. Άρα, αυτό και μόνο, τον κάνει αυτόματα να λέει ψέματα στον ίδιο τον εαυτό του. Δε θέλει να αφήσει το παραμυθένιο του βασίλειο, όπου περνάει υπέροχα… Από την άλλη, θα πει κάποια ψεματάκια για να μην πληγωθεί ο εγωισμός του. Και μέσα τους θα χαθεί, γιατί στο μυαλό του θα είναι πραγματικότητα!

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.