Αυτός Είναι Ο Κτηνίατρος-Ήρωας Που Έσωσε Αφιλοκερδώς Τον Βασανισμένο Σκύλο Στα Χανιά

August 14, 2022


Ο κτηνίατρος Κωνσταντίνος Τερεζάκης έσωσε τον σκύλο που κακοποιήθηκε βάναυσα από τον ιδιοκτήτη του και περιγράφει τις στιγμές της επιτυχημένης επέμβασης.“Ο ιδιοκτήτης του έλεγε πάρτο θα μου φέρουν την…

... αστυνομία”.Την περασμένη Κυριακή, 4 Οκτωβρίου, όπως και κάθε 4η Οκτωβρίου, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων. Η επόμενη μέρα ήταν απλά η απότομη επιστροφή στην οδυνηρή, ωμή πραγματικότητα, όσο ωμή είναι και η βία σε βάρος αναρίθμητων ζώων, αδέσποτων και μη, που κακοποιούνται συστηματικά,...

Ο κτηνίατρος Κωνσταντίνος Τερεζάκης έσωσε τον σκύλο που κακοποιήθηκε βάναυσα από τον ιδιοκτήτη του και περιγράφει τις στιγμές της επιτυχημένης επέμβασης.

“Ο ιδιοκτήτης του έλεγε πάρτο θα μου φέρουν την αστυνομία”.

Την περασμένη Κυριακή, 4 Οκτωβρίου, όπως και κάθε 4η Οκτωβρίου, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων. Η επόμενη μέρα ήταν απλά η απότομη επιστροφή στην οδυνηρή, ωμή πραγματικότητα, όσο ωμή είναι και η βία σε βάρος αναρίθμητων ζώων, αδέσποτων και μη, που κακοποιούνται συστηματικά, σχεδόν καθημερινά, σε δρόμους και σπίτια.

Το νέο περιστατικό της βάναυσης κακοποίησης του σκύλου από τον ιδιοκτήτη του στα Χανιά ήρθε για να επαληθεύσει το “κακό ριζικό” αρκετών σκύλων που, δυστυχώς, πέφτουν σε ασυνείδητους ιδιοκτήτες με ένστικτα, πολύ πιο άγρια από αυτά των ζώων. Επιβεβαιώνεται από τα λόγια του Κωνσταντίνου Τερεζάκη στο News 24/7, του κτηνιάτρου που, αφιλοκερδώς, έσωσε τον σκύλο μετά την επιτυχημένη επέμβαση στην οποία τον υπέβαλλε το απόγευμα της Δευτέρας.

Πάρτο θα μου φέρει την αστυνομία

Ο κ. Τερεζάκης, αφού απαρνήθηκε με περίσσεια σεμνότητα κάθε “ηρωική” προέκταση του καθήκοντος λέγοντας πως “δεν θεωρώ πως έχω κάνει κάτι”, δέχτηκε να μιλήσει στο News 24/7. Να περιγράψει τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο Κτηνιατρείο του στα Χανιά το απόγευμα της Δευτέρας. Τότε που ο ιδιοκτήτης του τραυματισμένου ζώου, μετά την αυστηρή προτροπή ενός Γερμανού που τον “συνέλαβε” να το κακοποιεί, μετέφερε τον σκύλο σε κάκιστη κατάσταση.

Οι περιγραφές του Κωνσταντίνου Τερεζάκη συγκλονίζουν, εξηγώντας και την κοινωνική κατακραυγή στο πρόσωπο του 55χρονου άντρα που βασάνισε το ζώο, επειδή “εκείνο ήθελε παιχνίδια και δεν τον άφηνε να κάνει τις δουλειές του”, όπως φέρεται να κατέθεσε η σύζυγός του.

“Το περιστατικό έγινε χθες το απόγευμα περίπου στις 6 μ.μ.. Το έφερε ο ιδιοκτήτης του γιατί τον είχε παροτρύνει ένας Γερμανός που τον πέτυχε να βασανίζει το ζώο. Του είπε “πήγαινέ τον σκύλο στον κτηνίατρο αλλιώς θα πάω στην αστυνομία”. Ο συγκεκριμένος κύριος είναι από τη Γερμανία και απ’ ό,τι γνωρίζω βοηθάει αρκετά τα αδέσποτα. Με το που ήρθε ο ιδιοκτήτης του και άφησε το σκυλάκι φώναζε “πάρτο θα μου φέρει την αστυνομία”, εννοώντας τον Γερμανό και έπειτα θέλησε να φύγει. Ρώτησα τους συνεργάτες μου αν έχει αφήσει τα στοιχεία του και μου είπαν όχι. Είδα την πινακίδα του και του είπα ότι την έχω άρα δεν έχει νόημα να μη μου αφήσει έστω το τηλέφωνό του, όπως και έκανε πριν φύγει”, λέει ο Κρητικός κτηνίατρος.

Το δύσκολο ήταν να επιβιώσει

Αναφορικά με τη χειρουργική διαδικασία, οι περιγραφές του κ. Τερεζάκη, αποδίδουν με ακρίβεια τη σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία ήταν το τραυματισμένο ζώο: Το σκυλάκι ήταν σοκαρισμένο. Είχε χάσει αρκετό αίμα. Ο ιδιοκτήτης του είχε χρησιμοποιήσει κάτι σαν ψαλίδι, κλαδευτήρι τανάλια δεν ξέρω τι ακριβώς ήταν αυτό και του είχε κόψει τον ένα όρχι, είχε σημάδια από σκοινί στον λαιμό και κάποια τραύματα στο κεφάλι, τα οποία δεν ήταν από τσιγάρα όπως λανθασμένα έχει γραφτεί. Δεν ξέρω γιατί το έγραψαν αυτό, δεν ισχύει, ίσως μπερδεύτηκαν γιατί στις πληγές βάλαμε ένα σπρέι που ήταν επουλωτικό και αφήνει ένα γκρι σημάδι”, περιγράφει ο Κωνσταντίνος Τερεζάκης, εξηγώντας και τη μάχη που έδωσε ο ίδιος ο σκύλος για να κρατηθεί στη ζωή:

“Η επέμβαση ήταν κάπως ζόρικη, ειδικά για το ζώο. Εμείς τέτοια χειρουργεία κάνουμε συνέχεια. Το να διορθώσω ένα λάθος είναι αρκετά εύκολο, αλλά για το σκυλί ήταν ζόρικο γιατί ήταν σοκαρισμένο. Το θέμα δεν είναι να διορθώσεις το λάθος αλλά να το κάνεις και να επιβιώσει το ζώο. Δεν ήταν δύσκολο να φτιάξουμε το τραύμα, το δύσκολο ήταν να επιβιώσει ο σκύλος. Αφού σταματήσαμε με λαβίδες την αιμορραγία, έπειτα το κοιμίσαμε, οπότε δεν υπέφερε στη διάρκεια της επέμβασης, η οποία κράτησε λιγότερο από μία ώρα και χρειάστηκε και άλλη μία ώρα για να συνέλθει. Από χθες το βράδυ ήταν πάρα πολύ καλά το σκυλάκι, πράγμα αξιοθαύμαστο, γιατί δεν είχε ούτε κακία, ούτε έχει διάθεση να πάει για παράδειγμα να σε δαγκώσει”.

Ο Reinhold είναι ο Γερμανός τουρίστας που έσωσε την ψυχούλα από τα χέρια του κρητικού τέρατος..
Κατάφερε έγκαιρα να μεταφέρει το σκυλάκι στον κτηνίατρο και να προλάβει τα χειρότερα.
Γιατί, άνθρωποι υπάρχουν παντού! pic.twitter.com/Q0LFffMMvC

— Rika Passa (@rikoulini) October 6, 2020

 

Το παλαιότερο περιστατικό και η σημασία του “επ’ αυτοφώρω”

Για τον Κωνσταντίνο Τερεζάκη, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα ενός κακοποιημένου ζώου και κλήθηκε να το σώσει. Σε παλαιότερο περιστατικό που επίσης είχε δει το φως της δημοσιότητας, είχε πραγματοποιήσει επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση για ένα αδέσποτο σκυλάκι που είχε βρεθεί κακοποιημένο στην περιοχή του Γαλατά, φέροντας τραύματα και μία μεγάλη τομή στην κοιλιά.

Όπως μας είπε ο ίδιος, όμως, για έναν κτηνίατρο, τέτοια περιστατικά είναι ρουτίνα, πράγμα που χρήζει αναφοράς και ιδιαίτερης προσοχής, όχι μόνο για να συγχαρούμε τους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και για να προβληματιστούμε:

“Δεν έχει νόημα να μιλάω γι’ αυτό που έκανα. Είναι κάτι που κάνουμε κάθε μέρα. Συχνά μας φέρνουν ζώα κακοποιημένα ή νεκρά, αλλά είναι η πρώτη φορά που μου φέρνουν σκύλο σε τέτοια κατάσταση και μπορεί να ζήσει. Το σημαντικό είναι ότι έχει γίνει κάτι που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω και έχει αξία αυτό γιατί η δικαιοσύνη μπορεί να το αξιοποιήσει για να αποτρέψει τέτοια περιστατικά”.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Τερεζάκης, ήδη έχει βρεθεί προσωρινή κατοικία για τον σκύλο, αρκετές Φιλοζωικές ασχολούνται ενώ έντονο είναι και το έμπρακτο ενδιαφέρον του απλού κόσμου που έχει προθυμοποιηθεί να τον υιοθετήσει.

Πηγή: news247, creta24

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.