Σάλος με φήμες οτι τα SMS του 112 χρεώνονται: «Γι’ αυτό στέλνουν τόσα». Ποια η αλήθεια

August 14, 2019


Ποια η αλήθεια για την φημολογία οτι τα SMS του 112 χρεώνονται στους παραλήπτες;Ανησυχία προκάλεσε σε πολλούς παραλήπτες η φημολογία οτι τα SMS της Πολιτικής Προτασιας 112 χρεώνονται, ιδιαίτερα καθώς …



Ποια η αλήθεια για την φημολογία οτι τα SMS του 112 χρεώνονται στους παραλήπτες;

Ανησυχία προκάλεσε σε πολλούς παραλήπτες η φημολογία οτι τα SMS της Πολιτικής Προτασιας 112 χρεώνονται, ιδιαίτερα καθώς πολλόί έλαβαν τα SMS 112 όχι μία και δύο, αλλά έως και 6 φορές (!)

Απάντηση στη φιλολογία» ότι δήθεν χρεώνονται στα sms από το 112, που εστάλησαν στους πολίτες, δίνουν κυβερνητικές πηγές.

«Σχετικά με την κακόβουλη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες από τους κήρυκες της μιζέριας», κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν ότι «η αποστολή μηνυμάτων SMS από το 112 (ενδιαμεση λύση εως 31/12) γίνεται χωρίς δαπάνη για τον Ελληνικό λαό και για το Κράτος, έπειτα από σχετική συνεννόηση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν επίσης ότι «δεν ετέθη ποτέ θέμα χρέωσης των μηνυμάτων αυτών, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να σώζουν ζωές.

Εξάλλου, για να υπάρχει χρέωση, θα έπρεπε να υπάρχει σχετική σύμβαση, η οποία δεν υφίσταται».

Τέλος, όσο για τα μηνύματα CB, δηλαδή την τελική λύση που θα τρέξει από την 1η Ιανουαρίου 2020, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές «αυτά αποτελούν μη δομημένα δεδομένα (unstructured data) και στέλνονται απευθείας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Με άλλα λόγια, είναι ειδικός τύπος μηνύματος, όχι SMS, και ως εκ τούτου, δεν χρεώνονται».

Διαβάστε τι σημαίνει αν δεν λάβατε SMS 112 και τι πρέπει να γνωρίζετε.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.