Οριστικό: Τότε θα δείτε τα χρήματα του κράτους στους λογαριασμούς σας από το πρόγραμμα «Συν-εργασία»

July 13, 2020


Οριστικό είναι το πότε θα κατατεθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των μισθωτών, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Συν-εργασία» της Κυβέρνησης, με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Εργασίας να «δ…Οριστικό είναι το πότε θα κατατεθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των μισθωτών, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Συν-εργασία» της Κυβέρνησης, με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Εργασίας να «δείχνει» το διήμερο 16-17 Ιουλίου.

Με βάση το ίδιο χρονοδιάγραμμα, από την πλευρά τους οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες θα πρέπει μέχρι και μεθαύριο, Δευτέρα 13 Ιουλίου, να υποβάλουν στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» τις δηλώσεις ένταξης των εργαζομένων που έχουν επιλέξει και έχουν εντάξει στον μηχανισμό για τον μήνα Ιούνιο. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για να πιστωθούν τα ποσά που αναλογούν στους μισθωτούς τους για τον προηγούμενο μήνα στα τέλη της εβδομάδας, που ξεκινά από αύριο, ενώ πρόσφατα η Κυβέρνηση ανέτρεψε τα δεδομένα για το πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις σχετικές εγκυκλίους του υπουργείου Εργασίας, η μείωση (έως και 50%) του ωραρίου απασχόλησης των μισθωτών που επιλέγουν οι εργοδότες τους μπορεί να υπολογιστεί ανά εβδομάδα, ανά μήνα, ανά 15ήμερο ή όπως αλλιώς εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες του εργοδότη.

Αναλυτικότερα, στις υπεύθυνες δηλώσεις τις οποίες πρέπει μέχρι αύριο να υποβάλουν οι εργοδότες για τον μήνα Ιούνιο πρέπει να δηλώνουν τα εξής:

– Τις μηνιαίες, δηλωθείσες μεικτές αποδοχές του μισθωτού με καθεστώς πλήρους απασχόλησης και τις αντίστοιχες μηνιαίες καθαρές αποδοχές του.
– Tις καταβαλλόμενες αποδοχές κατά τον μήνα ένταξής του μισθωτού στον μηχανισμό με βάση τις μειωμένες ώρες εργασίας.
– Τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) και την τράπεζα πληρωμής της μισθοδοσίας του μισθωτού που έχει ενταχθεί στον μηχανισμό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.