Αμήχανες στιγμές στο κρεβάτι σας; – Πώς να τις αντιμετωπίσετε!

July 11, 2019


Το σeξ πρέπει να το απολαμβάνουν όλοι και για αυτό αν σας έχει τύχει να έρθετε κάποια στιγμή σε αμηχανία δεν είναι ντροπή, βέβαια δεν είναι και θέμα για δημόσια συζήτηση!
Το σeξ, όσο είναι απολαυστικ…Το σeξ πρέπει να το απολαμβάνουν όλοι και για αυτό αν σας έχει τύχει να έρθετε κάποια στιγμή σε αμηχανία δεν είναι ντροπή, βέβαια δεν είναι και θέμα για δημόσια συζήτηση!

Το σeξ, όσο είναι απολαυστικό, όσο είναι μία από τις βασικές χαρές της ζωής, τόσο μπορεί να μας φέρει σε δύσκολη θέση κυρίως γιατί το σώμα μας μπορεί να μας ανήκει, μπορεί να νομίζουμε ότι το ξέρουμε καλά, μπορεί όμως και να μας προδώσει.

Κι όταν μας φέρνει σε αμηχανία το βασικό μέσο με το οποίο συμμετέχουμε σε όλη αυτή τη χαρά, (κι όταν με τον παρτενέρ η γνωριμία δεν είναι και ακριβώς πολύχρονη), μπαίνει δυναμίτης και καταστρέφει μια πολλά υποσχόμενη στιγμή…Bέβαια υπάρχουν και 20 σκληρές αλήθειες που δεν σου ειπε κανείς για το σeξ!

Αμήχανες στιγμές στο κρεβάτι σας

Τι μας σώζει, λοιπόν, από τις ώρες που το σώμα μας «φλυαρεί» περισσότερο απ’ όσο πρέπει ή απλώς δεν συνεργάζεται την ώρα της κρίσεως; Μερικές κλασικές στιγμές αμηχανίας και ο τρόπος με τον οποίο ανταπεξερχόμαστε ακολουθούν παρακάτω και, ναι, είναι και αυτές που φαντάζεστε και μερικές που όχι απλώς δεν έχετε ομολογήσει πουθενά, αλλά ακόμη κι εσείς θα θέλατε να διαγράψετε από τη μνήμη σας.

Προβληματική στύση:

Έχει συμβεί σε όλους, ασχέτως αν το ομολογούν ή όχι. Δεν είναι, ωστόσο, μια στιγμή ντροπής και πλέον όλοι γνωρίζουν ότι μπορεί να προκληθεί από τεράστια γκάμα παραγόντων (ψυχολογία, κούραση, φάρμακα, αλκοόλ, κ.λπ). Αν είστε άντρας, μην μπείτε στη διαδικασία των αέναων προσπαθειών που δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο άγχος. Πάρτε τον χρόνο σας και κυρίως μιλήστε με ειλικρίνεια στον/στην παρτενέρ. Δεν χρειάζεται να κάνετε χιούμορ, αν δεν το νιώθετε. Κυρίως δεν πρέπει να επιτρέψετε στο άγχος να σας κυριεύσει. Αν είστε γυναίκα, μην υιοθετήσετε παρηγορητικό ύφος, κάνει το κλίμα ακόμη πιο βαρύ και την κατάσταση ακόμη πιο περίπλοκη. Λίγη άνεση σε συνδυασμό με διακριτικότητα θα κάνουν θαύματα. Όχι πολλή άνεση και όχι πολλή διακριτικότητα.

Αέρια:

Ας είμαστε ειλικρινείς – οι παλινδρομικές κινήσεις (σε συνδυασμό με τις λιπαντικές ουσίες), δημιουργούν αέρια. Τα οποία, ως γνωστόν δεν μένουν εγκλωβισμένα για πολύ ώρα στο (όποιο) σημείο δημιουργήθηκαν. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Ένας χαρακτηριστικός ήχος μπορεί να μετατρέψει μια στιγμή πάθους σε φαρσοκωμωδία. Ειλικρινά, μην αγχωθείτε. Αυτή η αμηχανία διαλύεται είτε με ένα αυθόρμητο γέλιο, είτε με ιλιγγιώδη προσπέραση. Διαλέξτε ποιος χειρισμός ταιριάζει περισσότερο στη δική σας περίσταση και συνεχίστε (μικρή σημείωση: η επιλογή του γέλιου μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά, οπότε αν δεν είστε απολύτως σίγουροι για την έκβαση του αποτελέσματος, αποφύγετε την).

Ούρηση (και/ή) οpγασμός:

Ένα μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού πολύ συχνά έρχεται αντιμέτωπο με αυτόν τον βραχνά κατά τη διάρκεια του σeξ. Τι απ’ τα δύο συμβαίνει και γιατί αυτό να αποτελεί αφορμή για αμηχανία; Επί του συγκεκριμένου έχει ήδη εδώ και λίγο καιρό αποφανθεί η επιστήμη και αυτό ίσως λειτουργήσει παρηγορητικά για τις γυναίκες που παράγουν περισσότερα υγρά -από τα συνηθισμένα- κατά τη διάρκεια του οpγασμού. Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία και στην κλινική του ερευνητικού κέντρου Parly II στην κοινότητα Le Chesnay αποδείχθηκε ότι «τα υγρά που εκτοξεύονται από τον γυναικείο κόλπο κατά τον οpγασμό έχουν την ίδια χημική σύσταση με τα ούρα. Επίσης, περιέχουν μικρές ποσότητες του αντιγόνου που περιέχει τόσο η αντρική εκσπερμάτιση, όσο και τα υγρά του γυναικείου οpγασμού». Σύμφωνα με τον ερευνητή Barry Komisaruk, η μελέτη πρακτικά γεφυρώνει τις θεωρίες για τα υγρά που απελευθερώνει το γυναικείο σώμα κατά τη διάρκεια του οpγασμού, που είναι δύο και το καθένα απελευθερώνεται από διαφορετικό σημείο. Οπότε, προς τι η ντροπή;

Λεκέδες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του πρωκτiκού σeξ:

Δεν μπορούν να γίνουν πολλά εδώ. Οι σχετικές πλύσεις δεν συνιστώνται πάντα από τους γιατρούς και η ενεργοποίηση του παχέος εντέρου δεν είναι κάτι που μπορεί να αποφευχθεί. Συνιστώνται τα ελαφρά γεύματα πριν τη συνεύρεση και η σχολαστική υγιεινή. Κατά τα λοιπά, οτιδήποτε συμβαίνει μεταξύ ενήμερων ενηλίκων δεν μπορεί να αποτελεί πηγή αμηχανίας, απλά πράγματα!

Δάκρυα – συναισθηματική φόρτιση:

Η συναισθηματική ένταση που παράγεται κατά τη διάρκεια μιας συνεύρεσης μπορεί να προκαλέσει… κλάματα. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάτι ανακαλέσατε στη μνήμη σας ή ότι κάτι πήγε στραβά. Μην μπείτε στη διαδικασία ούτε να απολογηθείτε ούτε να ηρεμήσετε τον άλλο. Τα δάκρυα κατά τη διάρκεια του σeξ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού. Κακώς, διότι αυτό που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή έχει ταυτόχρονη εμπλοκή ψυχής και σώματος και οι ψυχολογικοί μηχανισμοί που ενεργοποιούνται συνήθως είναι πέρα από τον έλεγχο μας.

Η γυναίκα μπορεί να φτάσει σε οpγασμό με την εισχώρηση του πέους στον κόλπο (κολπικός οpγασμός), ή με τον ερεθισμό της κλειτορίδας (κλειτοριδικός οpγασμός). Ωστόσο μερικές γυναίκες μπορούν να φτάσουν σε οpγασμό περισσότερες από μία φορά κατά τη διάρκεια της σeξουαλικής επαφής ενώ άλλες είναι ικανές να βιώνουν αυτή την εμπειρία κατά διαστήματα.

Ανοpγασμία

Η πλειοψηφία των γυναικών απαιτεί επιπλέον ερεθίσματα, πέρα από τη σeξουαλική επαφή ώστε να φθάσει σε οpγασμό. Πολλές γυναίκες έχοντας την προηγηθείσα κλειτοριδική διέγερση, φτάνουν σε οpγασμό με την εισχώρηση του πέους στον κόλπο. Άλλες μπορούν να έχουν οpγασμό μόνο με την άμεση διέγερση της κλειτορίδας που μπορεί να γίνει πριν, στη διάρκεια ή μετά τη σeξουαλική επαφή.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΣΜΟ
Καθοριστικός παράγοντας για την ύπαρξη ή όχι οpγασμού κατά τη διάρκεια της σeξουαλικής πράξης είναι η συναισθηματική κατάσταση που βιώνει η γυναίκα μέσα από τη σχέση της με το σύντροφό της δηλαδή η ποιότητα της σχέσης. Η συναισθηματική αμοιβαιότητα, η ασφάλεια, η εκτίμηση και η αποδοχή από το σύντροφό της είναι τα βασικά συστατικά που χρειάζεται από τη σχέση της για να κορυφώσει σeξουαλικά, εφόσον η γυναίκα λειτουργεί περισσότερο συναισθηματικά στη σeξουαλική επαφή. Ένας δεύτερος παράγοντας είναι η αυτοπεποίθησή της στη γενικότερη αποδοχή και ένταξή της στη ζωή της.

Παράγοντες όπως η ηλικία, η εμπιστοσύνη στη σeξουαλική δεξιοτεχνία κάποιου και η προτίμηση της γρήγορης ή της αργής σeξουαλικής επαφής, βοηθούν να διευκρινιστεί πόσο συχνά άνδρες και γυναίκες φθάνουν σε οpγασμό.

ΑΝΟΡΓΑΣΜΙΑ
Είναι η δυσκολία ή η ανικανότητα της γυναίκας να φτάσει σε οpγασμό, με σeξουαλική επαφή ή με αuνανισμό. Κάποιες γυναίκες δεν έχουν βιώσει ποτέ την κορύφωση στη διάρκεια των σeξουαλικών εμπειριών τους ενώ κάποιες άλλες μπορεί να μην κορυφώνουν μετά από κάποια ιατρική κατάσταση, ορμονική διαταραχή, ψυχική διαταραχή, αρνητική εμπειρία σχέσης, κατάθλιψη, ή άλλο γεγονός ζωής που μπορεί να προηγήθηκε.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΑΙΤΙΑ
Μπορούμε να αναφέρουμε πολλά ψυχολογικά αίτια που φέρουν σαν αποτέλεσμα την ανοpγασμία. Μερικά απ’ αυτά είναι: δυσάρεστες εμπειρίες, εσωτερικές ψυχολογικές συγκρούσεις, σeξουαλικές αντιλήψεις που έχουν υιοθετηθεί από το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, τραυματικά γεγονότα από την παιδική και εφηβική ηλικία, άγχος, προβλήματα στη σχέση, εικόνα σώματος, χαμηλή αυτοεκτίμηση, θυμός, φόβος, ενοχή, κατάθλιψη.

Ανοpγασμία

Άλλα αίτια θα μπορούσαν να είναι η έλλειψη σeξουαλικής παιδείας ή η παραπληροφόρηση, η θρησκεία, τα ταμπού.

Η λήψη κάποιων φαρμάκων (πχ. αγχολυτικά, αντικαταθλιπτικά, ψυχοτρόπα) και το αλκοόλ μειώνουν τη libido και δυσκολεύουν και τα δύο φύλα να φθάσουν σε οpγασμό. Μικρή ποσότητα αλκοόλ μπορεί να κινητοποιήσει την ψυχική διάθεση και να απελευθερώσει το άτομο αυξάνοντας τη σeξουαλική επιθυμία, αλλά η υπερβολική λήψη οδηγεί σε αποτυχία.

ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΗ
Ο οpγασμός της γυναίκας είναι ψυχοσυναισθηματικός (συναισθηματικός οpγασμός) Πολλές φορές αισθάνεται πως ΠΡΕΠΕΙ να κορυφώσει κατά τη διάρκεια της επαφής ως εκδήλωση αγάπης και ενδιαφέροντος για το σύντροφό της αλλά και για την επιβεβαίωση της σeξουαλικής επιθυμίας προς αυτόν. Με την προσποίηση, πιστεύει πως ανταποκρίνεται στις προσπάθειες του συντρόφου της να την ολοκληρώσει σeξουαλικά. Η κατάσταση αυτή θεωρείται ως ανεπιθύμητη, αγωνιώδης και φοβική για την ίδια τη γυναίκα.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Όταν η ανοpγασμία οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια η γυναίκα θα πρέπει να έρθει σε επαφή με ψυχολόγο ώστε να ξεκινήσει ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Σε περίπτωση που το πρόβλημά της είναι αποτέλεσμα κάποιας ιατρικής κατάστασης θα πρέπει να συμβουλευτεί τον ειδικό θεράποντα ιατρό της.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.