Όλα ανοιχτά για νέο «μποναμά» σε ρεύμα και καύσιμα – Σταϊκούρας: «Ενδεχόμενο νέων παρεμβάσεων της κυβέρνησης τον Σεπτέμβριο» (video)

July 3, 2022


Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για νέες παρεμβάσεις στο ρεύμα και τα καύσιμα από τον Σεπτέμβριο ο υπουργός Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας. «Σήμερα εξαντλήσαμε όλον το δημοσιονομικό χώρο. Τα 8,5 δισ. είνα…

...ι το μεγαλύτερο ποσό και ποσοστό του ΑΕΠ σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.Δείτε επίσης: Ο υγρός εφιάλτης της βενζίνης: Το σενάριο που την φέρνει πάνω από τα 3 ευρώ - Τα ελληνικά δεδομένα με το Fuel PassΩστόσο, υπογράμμισε ότι «Εκτιμούμε ότι μέσα στο καλοκαίρι, έτσι όπως...

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για νέες παρεμβάσεις στο ρεύμα και τα καύσιμα από τον Σεπτέμβριο ο υπουργός Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας. «Σήμερα εξαντλήσαμε όλον το δημοσιονομικό χώρο. Τα 8,5 δισ. είναι το μεγαλύτερο ποσό και ποσοστό του ΑΕΠ σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Δείτε επίσης: Ο υγρός εφιάλτης της βενζίνης: Το σενάριο που την φέρνει πάνω από τα 3 ευρώ – Τα ελληνικά δεδομένα με το Fuel Pass

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «Εκτιμούμε ότι μέσα στο καλοκαίρι, έτσι όπως πάει η οικονομία το πρώτο πεντάμηνο-εξάμηνο, θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος. Τον Ιούνιο φαίνεται τα έσοδα να είναι υψηλότερα από τους στόχους. Ο δημοσιονομικός χώρος που θα δημιουργηθεί θα επιστρέψει στο σύνολό του στην κοινωνία.

Εκτιμούμε ότι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε μία καλή εικόνα. Εχουμε εκκρεμότητα να δούμε τι θα κάνουμε με τα καύσιμα του τελευταίου τριμήνου του έτους, να δούμε τι θα γίνει με το ρεύμα το δεύτερο εξάμηνο, αν ανέβει η τιμή του, θα χρειαστούν πιο γενναίες παρεμβάσεις από την πολιτεία», υπογράμμισε ο υπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης των τεκμηρίων διαβίωσης, ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι, «ακόμα δεν έχουμε υλοποιήσει τα μέτρα τα οποία έχουμε εξαγγείλει. Κι έχουμε πάει σε νέα μέτρα, σε νέες παρεμβάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.