Σταϊκούρας – «Παράθυρο» για Fuel Pass 3 και νέα μέτρα σε ρεύμα

July 3, 2022


Για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης προς τους πολίτες, την οικονομική πολιτική και τα πακέτα μέτρων που έρχονται μίλησε στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” του ΑΝΤ1 ο Υπουργός Οικονομικών.Συγκεκ…

...κριμένα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας στήριξης σε καύσιμα και ρεύμα από τον Σεπτέμβριο. “Είναι ζητήματα που τα συζητάμε γενικά, όχι όμως μέσα στον επόμενο χρόνο. Ο σχεδιασμός είναι κυβερνητικός τετραετίας. Είχαμε υποσχεθεί να...

Για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης προς τους πολίτες, την οικονομική πολιτική και τα πακέτα μέτρων που έρχονται μίλησε στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” του ΑΝΤ1 ο Υπουργός Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας στήριξης σε καύσιμα και ρεύμα από τον Σεπτέμβριο.

“Είναι ζητήματα που τα συζητάμε γενικά, όχι όμως μέσα στον επόμενο χρόνο. Ο σχεδιασμός είναι κυβερνητικός τετραετίας. Είχαμε υποσχεθεί να μειώσουμε φόρους και νομίζω τα έχουμε καταφέρει σημαντικά σε αυτό το επίπεδο”.

Αναφερόμενος ειδικά στα μέτρα στήριξης 8,5 δισ. ευρώ, είπε πως, παρά την καλή μεγάλη εικόνα που διαφαίνεται στην οικονομία, η κυβέρνηση “αντιλαμβάνεται τη μεγάλη εικόνα κι έρχεται και παρεμβαίνει με μέτρα”.

“Όλοι πληρώνετε πολύ λιγότερους φόρους, το προσπερνάμε με ευκολία και κοιτάμε μόνο τις τιμές στα σούπερ μάρκετ. Υπενθυμίζω ότι, και φέτος η χώρα θα έχει έλλειμμα. Αν μεγαλώσει το έλλειμμα, η χώρα θα πρέπει να δανειστεί και οι πολίτες να το πληρώσουν”, είπε σχολιάζοντας τις προτάσεις για περαιτέρω μειώσεις των φόρων και υπενθύμισε πως “τα χαμηλότερα εισοδήματα έχουν μείωση στον ΕΝΦΙΑ και στον φόρο εισοδήματος”.

Σε ερώτηση για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα, απάντησε:

Σήμερα εξαντλήσαμε όλον το δημοσιονομικό χώρο. Τα 8,5 δις είναι το μεγαλύτερο πακέτο μέτρων στην Ευρώπη”.

Σημείωσε ωστόσο ο Υπουργός Οικονομικών ότι, εκτιμά πως το Σεπτέμβριο “θα δούμε τι θα κάνουμε με τα καύσιμα, να δούμε τι θα γίνει με το ρεύμα, που αν ανέβει κι άλλο, θα έχουμε κι άλλες παρεμβάσεις και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης”.

Σε ερώτηση για το αν τα μέτρα θα είναι πριν ή μετά τις εκλογές, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως “ο σχεδιασμός είναι σχεδιασμός τετραετίας. Στις 20 Αυγούστου η χώρα βγαίνει από το καθεστώς αυξημένης επιτήρησης” και ξεκαθάρισε ότι, “δεν είμαστε κυβέρνηση των επιδομάτων, αλλά κυβέρνηση της μείωσης των φόρων”.

Κληθείς να σχολιάσει, τέλος, τις παρεμβάσεις Ερντογάν, τις χαρακτήρισε “αδιανόητες”, τονίζοντας πως “δεν θα γίνουν αποδεκτές” και συμπλήρωσε πως, “η χώρα έχει βάλει ένα κονδύλι 2 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της χώρας και νομίζω αυτό είναι πολύ καλό για την άμυνα της χώρας”.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.