Δε θα τα ξαναδείτε στον πάγκο της κουζίνας: Έτσι θα γίνουν τα μυρμήγκια «καπνός»!

May 30, 2022


Ήρθε η εποχή που τα μυρμήγκια θα ξεκινήσουν να βρίσκονται στο χώρο σου και κάτι τέτοιο εννοείται πως θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητά σου.Το πιο σύνηθες είναι τα μυρμήγκια να κατα…

...σκηνώνουν στο πάγκο της κουζίνας σου αλλά και σε άλλους χώρους του σπιτιού. Αν λοιπόν, θέλεις να τα απομακρύνεις χωρίς όμως να χρησιμοποιήσεις χημικά υπάρχουν διάφοροι φυσικοί τρόποι. Όλα τα υλικά υπάρχουν το σπίτι και αν είναι πολύ εύκολο να τα προμηθευτείς. Ξύδι Αλάτι Λεμόνι Κανέλα Ταλκ Το...

Ήρθε η εποχή που τα μυρμήγκια θα ξεκινήσουν να βρίσκονται στο χώρο σου και κάτι τέτοιο εννοείται πως θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητά σου.

Το πιο σύνηθες είναι τα μυρμήγκια να κατασκηνώνουν στο πάγκο της κουζίνας σου αλλά και σε άλλους χώρους του σπιτιού. Αν λοιπόν, θέλεις να τα απομακρύνεις χωρίς όμως να χρησιμοποιήσεις χημικά υπάρχουν διάφοροι φυσικοί τρόποι. Όλα τα υλικά υπάρχουν το σπίτι και αν είναι πολύ εύκολο να τα προμηθευτείς.

μυρμηγκια-σπιτι

  • Ξύδι
  • Αλάτι
  • Λεμόνι
  • Κανέλα
  • Ταλκ

Το ξύδι, το λεμόνι, η κανέλα και το ταλκ θα απομακρύνουν τα μυρμήγκια εξαιτίας της απωθητικής μυρωδιάς ενώ το αλάτι θα δυσκολεύει τη μετακίνησή τους.

Απίστευτο: Το συρματάκι της κουζίνας δεν είναι μόνο για τα πιάτα

Τα περισσότερα σπίτια, είτε σε αυτά ζει μια οικογένεια είτε κάποιος μόνος του, έχουν στην κουζίνα το γνωστό συρματάκι για τα πιάτα και πιο συγκεκριμένα για τις κατσαρόλες και τα άλλα σκεύη.

Εκτός όμως από την κλασική του χρήση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλους τρόπους. Δείτε μερικούς παρακάτω…

συρματακι-κουζινασ

Καθαρίστε τις πόρτες σας

Χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα, απορρυπαντικό πιάτων, νερό και ένα συρματάκι μπορείτε να καθαρίσετε τους λεκέδες και τις βρωμιές από τις πόρτες σας. Ανακατέψτε 1 κ.γ. μαγειρική σόδα, λίγο απορρυπαντικό πιάτων και 4 φλ. ζεστό νερό. Με το μείγμα και ένα συρματάκι καθαρίστε τις πόρτες σας εύκολα και γρήγορα.

Καθαρίστε το μπάνιο από άλατα

Καθαρίστε τις βρύσες και τις μεταλλικές λεπτομέρειες του νιπτήρα και της μπανιέρας με ένα συρματάκι και νερό. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συρματάκι σε ανοξείδωτες επιφάνειες γιατί μπορεί να τις καταστρέψετε.

Ακονίστε τα ψαλίδια και τα μαχαίρια σας

Αν δεν έχετε ακονιστήρι τότε απλά χρησιμοποιήστε ένα συρματάκι. Κόβοντας ξανά και ξανά το συρματάκι, τα ψαλίδια και τα μαχαίρια σας θα ακονιστούν εύκολα και γρήγορα.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.