Μετανιωμένος ο Τσιτσιπάς – «Ντρέπομαι που μίλησα έτσι στη μητέρα μου»

May 27, 2023


Αντιδράσεις προκάλεσε πριν λίγες ημέρες βίντεο που έδειχνε τον Στέφανο Τσιτσιπά να βρίζει εν ώρα αγώνα στη Ρώμη την μητέρα του.Ο Έλληνας τενίστας βγήκε εκτός εαυτού επειδή η μητέρα του μιλούσε συνέχεια και του έκανε παρατηρήσεις ενώ η γλώσσα που χρησιμοποίησε η Τζούλια ήταν ρωσικά την ώρα που ο αντίπαλος του Στέφανου ήταν ο Ρώσος Ντανίλ Μεντβέντεφ!Λίγες ημέρες μετά ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχτηκε…

... το λάθος του από το Παρίσι και δήλωσε ότι νιώθει ντροπή.«Ήταν μεγάλο λάθος μου. Ντρέπομαι που μίλησα έτσι στη μητέρα μου. Εκείνη τη στιγμή, όμως, είχα χάσει την μπάλα νοητικά μέσα στον αγώνα. Δεν περίμενα ότι ο αντίπαλός μου θα πάλευε τόσο πολύ, ότι θα έδινε μια τόσο καλή “παράσταση”...

Αντιδράσεις προκάλεσε πριν λίγες ημέρες βίντεο που έδειχνε τον Στέφανο Τσιτσιπά να βρίζει εν ώρα αγώνα στη Ρώμη την μητέρα του.

Ο Έλληνας τενίστας βγήκε εκτός εαυτού επειδή η μητέρα του μιλούσε συνέχεια και του έκανε παρατηρήσεις ενώ η γλώσσα που χρησιμοποίησε η Τζούλια ήταν ρωσικά την ώρα που ο αντίπαλος του Στέφανου ήταν ο Ρώσος Ντανίλ Μεντβέντεφ!

Λίγες ημέρες μετά ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχτηκε το λάθος του από το Παρίσι και δήλωσε ότι νιώθει ντροπή.

«Ήταν μεγάλο λάθος μου. Ντρέπομαι που μίλησα έτσι στη μητέρα μου. Εκείνη τη στιγμή, όμως, είχα χάσει την μπάλα νοητικά μέσα στον αγώνα. Δεν περίμενα ότι ο αντίπαλός μου θα πάλευε τόσο πολύ, ότι θα έδινε μια τόσο καλή “παράσταση” μέσα στο γήπεδο. Ένιωσα σα να με τσιμπάνε (από το box) όταν έπαιζα. Και ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελα, πάνω από αυτό που υπήρχε ήδη.

Ήταν λίγο δύσκολο να μείνω ψύχραιμος εκείνη τη στιγμή, αν και σε μεγάλους αγώνες, παρότι μερικές φορές έχω χάσει την ψυχραιμία μου, το τελευταίο διάστημα έχω βελτιωθεί πολύ πάνω σε αυτό.

Βλέποντας το βίντεο, αυτό που έγινε δε νομίζω ότι είναι καλό παράδειγμα για τα παιδιά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Πιστεύω ότι ο ρόλος της μητέρας είναι να μένει εκτός coaching και να μην της δίνεται η δυνατότητα να το κάνει αυτό. Στη δική μου περίπτωση, όμως, η μητέρα μου έχει γνώσεις και ξέρει από τένις, οπότε είναι λίγο διαφορετικό. Εύχομαι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, γιατί σίγουρα δεν είναι επαγγελματική συμπεριφορά. Την επόμενη φορά που μπορεί να φτάσω σε ένα τέτοιο σημείο, θα μου περάσει όλο αυτό από το μυαλό πριν πω κάτι» είπε χαρακτηριστικά.

Για το ίδιο θέμα είχε μιλήσει και στο Mega ο πατέρας και προπονητής του Τσιτσιπά, Απόστολος λέγοντας:

«Το ατυχές συμβάν που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δεν είναι τίποτα, παρά μόνο μια ένταση μεταξύ μητέρας και γιου. Η μητέρα του λειτούργησε με το αίσθημα της μάνας και προσπάθησε να βοηθήσει το παιδί της. Ο Στέφανος ήθελε να δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει μόνος του στον αγώνα χωρίς την υποστήριξη της μητέρας του, γιατί δεν ήθελε να δείξει ευαίσθητες πτυχές του στον αντίπαλο».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.