Πριν μπει στο αεροπλάνο πέταξε κέρματα στον κινητήρα – Ο λόγος θα σας αφήσει άφωνους

March 18, 2023


Μήνυση κατά ενός προληπτικού Κινέζου που πέταξε κέρματα στον κινητήρα του αεροσκάφους, υπέβαλε αεροπορική εταιρεία.Ο 28χρονος άνδρας πετούσε για πρώτη φορά στη ζωή του και παραδέχτηκε πως, κατά την επιβίβασή του, τον Φεβρουάριο του 2019 στην εσωτερική πτήση από το αεροδρόμιο της Anqing Tianzhushan στην ανατολική Κίνα, πέταξε κέρματα στον κινητήρα, θεωρώντας πως έτσι θα εξασφάλιζε ένα καλό ταξίδι, …

...ωστόσο λίγο καιρό πριν υστερία έπιασε μια γυναίκα σε ένα αεροπλάνο, δείτε εδώ την ανατριχιαστική συνέχεια. Το προσωπικό πράγματι εντόπισε δύο κέρματα τού ενός γιουάν στον έναν από τους κινητήρες, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να καθηλωθεί στο αεροδρόμιο και η πτήση να ματαιωθεί....

Μήνυση κατά ενός προληπτικού Κινέζου που πέταξε κέρματα στον κινητήρα του αεροσκάφους, υπέβαλε αεροπορική εταιρεία.

Ο 28χρονος άνδρας πετούσε για πρώτη φορά στη ζωή του και παραδέχτηκε πως, κατά την επιβίβασή του, τον Φεβρουάριο του 2019 στην εσωτερική πτήση από το αεροδρόμιο της Anqing Tianzhushan στην ανατολική Κίνα, πέταξε κέρματα στον κινητήρα, θεωρώντας πως έτσι θα εξασφάλιζε ένα καλό ταξίδι, ωστόσο λίγο καιρό πριν υστερία έπιασε μια γυναίκα σε ένα αεροπλάνο, δείτε εδώ την ανατριχιαστική συνέχεια.

Το προσωπικό πράγματι εντόπισε δύο κέρματα τού ενός γιουάν στον έναν από τους κινητήρες, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να καθηλωθεί στο αεροδρόμιο και η πτήση να ματαιωθεί. Διενεργήθηκαν οι απαραίτητοι έλεγχοι ασφαλείας, με τους επιβάτες να υφίστανται απερίγραπτη ταλαιπωρία ωρών, έως ότου βρεθούν πτήσεις αντικατάστασης. Ο Λου Τσάο αρχικά συνελήφθη και κρατήθηκε για 10 ημέρες, κατηγορούμενος για διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Πριν μπει στο αεροπλάνο πέταξε κέρματα στον κινητήρα - Ο λόγος θα σας αφήσει άφωνους

Τον περασμένο Ιούλιο δε, εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου – κάτι, ωστόσο, που μόλις τώρα έγινε γνωστό. Οι ενάγοντες υποστήριξαν πως το συμβάν τούς στοίχισε πάνω από 17.600 δολάρια, με τον κατηγορούμενο να ισχυρίζεται πως η αεροπορική εταιρεία θα έπρεπε να προειδοποιεί τους επιβάτες να μη ρίχνουν κέρματα στα αεροπλάνα. Τελικώς, στον 28χρονο επιβλήθηκε πρόστιμο 17.200 δολαρίων ως αποζημίωση στην αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Lucky Air.

Αυτό μπορεί να συμβεί αν δεν κλείσετε το κινητό μέσα στο αεροπλάνο – Δεν θα το ξανακάνετε ποτέ!

Μάθαμε τι θα συμβεί αν δεν κλείσουμε το κινητό μας ενώ πετάμε με αεροπλάνο και μείναμε άφωνοι! Ζούμε σε έναν κόσμο εξοικειωμένο με την τεχνολογία, όμως υπάρχουν ακόμη περιορισμοί. Όσα και να γνωρίζετε, πάντα θα βρίσκεστε αντιμέτωποι με κάποιον περιορισμό.

Για παράδειγμα…όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, σας ζητάνε να κλείσετε το κινητό σας ή να το βάλετε σε λειτουργία πτήσης. Υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που το καταλαβαίνουν αυτό, ενώ άλλοι δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται.

Κάποιοι δοκιμάζουν να δουν αν μπορούν να στείλουν μήνυμα. Προσοχή, ένα λάθος σας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την συντριβή του αεροπλάνου. Ακόμα πρέπει να έχετε πάντα κλειστό το bluetooth, για τον λόγο που θα δείτε εδώ.

«Πιθανόν να έχετε ακούσει αυτόν τον ήχο που κάνει το ραδιόφωνο καμιά φορά όταν βρίσκεται κοντά σε κινητό τηλέφωνο. Ακούω αυτόν τον ήχο στο ραδιόφωνο, όταν πετάω. Δεν είναι σημαντικός για την ασφάλεια, αλλά είναι σίγουρα ενοχλητικός.»

Η ανυπομονησία σας μπορεί να καταλήξει σε καταστροφή.

«Κάνει ένα μπζζζτ-μπζζζτ-μπζζζτ. Φαντάζομαι ότι αυτόν τον ήχο στα ακουστικά του πιλότου, ενώ λαμβάνει σημαντικές πληροφορίες από τον έλεγχο.»
Οι πιλότοι παραπονιούνται για τους ήχους αυτούς.

Οι ήχοι αυτοί τους δυσκολεύουν να ακούσουν ή να μεταφέρουν σημαντικές πληροφορίες. Οι μικρές συσκευές, ακόμα και το iPod, μπορούν να διαταράξουν τους ελέγχους πλοήγησης του αεροσκάφους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συντριβή του αεροπλάνου!

Έτσι, την επόμενη φορά που κάποιος θα σας ρωτήσει ποια είναι η χρησιμότητα της λειτουργίας πτήσης, δείξτε του αυτό. Πείτε του να μην χρησιμοποιήσει το κινητό του και να έχει υπομονή. Δείτε στο βίντεο περισσότερες πληροφορίες:


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.