Μόνο το 1% τα καταφέρνει: 99 στους 100 ανθρώπους δεν μπορεί να βρει την σωστή λύση. Εσύ μπορείς;

February 22, 2024


Mπορείτε να βρείτε την λύση σε 15 δευτερόλεπτα;Ένα νέο τεστ IQ προκαλεί τους χρήστες του διαδικτύου να το λύσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν. Εσείς πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε τις κατάλληλες μαθηματικές πράξεις για να βρείτε την λύση σε μόλις 15 δευτερόλεπτα;Το συγκεκριμένο τεστ είναι ένα μαθηματικό παζλ. Πρόκειται για μία δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων και των παζλ. Για να βρείτε στην σωστή απάντ…

...ηση χρειάζεται διαφορετική και πλευρική σκέψη, και ανάλυση των δεδομένων. Τα μαθηματικά παζλ είναι ένας διασκεδαστικός και εποικοδομητικός τρόπος να περνάτε την ώρα σας.Εάν λύσετε το συγκεκριμένο τεστ IQ σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα τότε έχετε υψηλό IQ. Το παζλ σάς ζητάει...

Mπορείτε να βρείτε την λύση σε 15 δευτερόλεπτα;

Ένα νέο τεστ IQ προκαλεί τους χρήστες του διαδικτύου να το λύσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν. Εσείς πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε τις κατάλληλες μαθηματικές πράξεις για να βρείτε την λύση σε μόλις 15 δευτερόλεπτα;

Το συγκεκριμένο τεστ είναι ένα μαθηματικό παζλ. Πρόκειται για μία δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων και των παζλ. Για να βρείτε στην σωστή απάντηση χρειάζεται διαφορετική και πλευρική σκέψη, και ανάλυση των δεδομένων. Τα μαθηματικά παζλ είναι ένας διασκεδαστικός και εποικοδομητικός τρόπος να περνάτε την ώρα σας.

Εάν λύσετε το συγκεκριμένο τεστ IQ σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα τότε έχετε υψηλό IQ. Το παζλ σάς ζητάει να βρείτε την τιμή του κάθε αντικειμένου και να κάνετε την τελική μαθηματική πράξη για να βρείτε τη λύση.

Τεστ IQ: Μπορείτε να βρείτε την λύση σε 15 δευτερόλεπτα;

Το τεστ παρουσιάζει μία σειρά πράξεων, κάθε μία από τις οποίες έχει και ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Η μόνη διαφορά είναι πως αντί για αριθμούς οι πράξεις αποτελούνται από τρόφιμα. Σκεφτείτε ποιες μαθηματικές πράξεις πρέπει να κάνετε ώστε να βρείτε πόσο αξίζει το κάθε τρόφιμο και τελικά να προσθέσετε τις τιμές τους για να βρείτε τον αριθμό που λείπει.

Η λύση στο τεστ IQ:

Για να βρείτε την σωστή απάντηση πρέπει να πρώτα να υπολογίσετε την τιμή της φράουλας, του λεμονιού και του καρπουζιού.

Για να υπολογίσουμε την τιμή της φράουλας το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να διαιρέσουμε το 30 με το 3. Άρα η κάθε φράουλα ισοδυναμεί με τον αριθμό 10.

Για να υπολογίσουμε την τιμή του λεμονιού, αντικαθιστούμε στην πράξη την φράουλα με τον αριθμό 10 και ονομάζουμε το λεμόνι ως Χ. Άρα η πράξη παίρνει την εξής μορφή:

2Χ + 10 = 20

2Χ = 20 -10

2Χ = 10

Χ = 10 /2

Χ = 5

Άρα το λεμόνι ισοδυναμεί με τον αριθμό 5.

Για να υπολογίσουμε την τιμή του καρπουζιού, αντικαθιστούμε στην πράξη το λεμόνι με τον αριθμό 5 και ονομάζουμε το καρπούζι ως Ζ. Άρα η πράξη παίρνει την εξής μορφή:

2Ζ + 5 = 13

2Ζ = 13 – 5

2Ζ = 8

Ζ = 8/2

Ζ = 4

Άρα το καρπούζι ισοδυναμεί με τον αριθμό 4.

Έχοντας βρει πλέον πόσο στοιχίζει το κάθε τρόφιμο μπορούμε να βάλουμε τις τιμές τους στην τελική πράξη, η οποία θα πάρει την εξής μορφή:

4 + 10 + 5 = 19

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.