Τούρκος αναλυτής: Θα θυσιάσουμε δύο μαχητικά για να αντιμετωπίσουμε ένα ελληνικό Rafale

January 25, 2023


Παραμένει η ανησυχία των Τούρκων αναλυτών για τα θέματα άμυνας, τη στιγμή που η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζεται.Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, τα τουρκικά ΜΜΕ δεν αναφέρθηκαν καθόλου στη χθεσινή παραλαβή του πέμπτου F-16 Viper από την Ελλάδα στην οποία ήταν παρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά οι αναλυτές στα κανάλια μιλούν για ξεκάθαρο προβάδισμα τ…

...�ισμα της Ελλάδας στον αέρα λόγω των Rafale.Ο στρατιωτικός αναλυτής Αμντουλάχ Αγάρ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στόχος της Τουρκίας δεν πρέπει να είναι μόνο η παραγωγή του εθνικού μαχητικού αλλά να μπορεί να είναι ισάξιο ή και καλύτερο από τα αντίστοιχα μαχητικά που θα αντιμετωπίζει....

Παραμένει η ανησυχία των Τούρκων αναλυτών για τα θέματα άμυνας, τη στιγμή που η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζεται.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, τα τουρκικά ΜΜΕ δεν αναφέρθηκαν καθόλου στη χθεσινή παραλαβή του πέμπτου F-16 Viper από την Ελλάδα στην οποία ήταν παρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά οι αναλυτές στα κανάλια μιλούν για ξεκάθαρο προβάδισμα της Ελλάδας στον αέρα λόγω των Rafale.

Ο στρατιωτικός αναλυτής Αμντουλάχ Αγάρ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στόχος της Τουρκίας δεν πρέπει να είναι μόνο η παραγωγή του εθνικού μαχητικού αλλά να μπορεί να είναι ισάξιο ή και καλύτερο από τα αντίστοιχα μαχητικά που θα αντιμετωπίζει. Όπως τα Rafale που παραλαμβάνει η Ελλάδα, όπως τα παλαιότερα μαχητικά F-16 τα οποία αντιμετωπίζει σε Block 70 και τα F-35 τα οποία θα παραλάβει.

Όταν μιλούσα με ένα φίλο μου (σ.σ. αξιωματούχο) για τα ελληνικά Rafale και τα μειονεκτήματα που δημιουργούνται για εμάς, εκείνος μας είπε ‘μην ανησυχείτε αν χρειαστεί θα θυσιάσουμε 2 μαχητικά για να αντιμετωπίσουμε το ένα. Έτσι θα κλείσουμε το κενό’».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.