Τούρκος στρατιωτικός: «Έτσι θα διασπάσουμε την άμυνα της Ελλάδας – Αυτό θα είναι το τέλος της»

January 25, 2023


Αναλυτικά σενάρια πολέμου και εισβολής, παρουσιάζονται από Τούρκους στρατιωτικούς δημόσια σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις.O πρώην Αρχηγός Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, Ισμαήλ Χακί Πεκίν, σε τηλεοπτική του εμφάνιση αναλύει τα σενάρια της τουρκικής εισβολής στη χώρα μας και εξηγεί τι θα πρέπει να προσeξει η χώρα του.Συγκεκριμένα, αυτό που τον ανησυχεί είναι η τριπλή ζώνη αεράμυνας …

...�μυνας της χώρας μας (νησιά, ηπειρωτική Ελλάδα και η ζώνη πίσω από τα αεροδρόμια), ενώ θεωρεί ότι λόγω υπεροχής των χερσαίων δυνάμεων, η εισβολή από τον Έβρο θα είναι επιτυχημένη.«Εάν πρόκειται να πραγματοποιήσει χερσαία επιχείρηση η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας, θα ξεκινήσει...

Αναλυτικά σενάρια πολέμου και εισβολής, παρουσιάζονται από Τούρκους στρατιωτικούς δημόσια σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις.

O πρώην Αρχηγός Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, Ισμαήλ Χακί Πεκίν, σε τηλεοπτική του εμφάνιση αναλύει τα σενάρια της τουρκικής εισβολής στη χώρα μας και εξηγεί τι θα πρέπει να προσeξει η χώρα του.

Συγκεκριμένα, αυτό που τον ανησυχεί είναι η τριπλή ζώνη αεράμυνας της χώρας μας (νησιά, ηπειρωτική Ελλάδα και η ζώνη πίσω από τα αεροδρόμια), ενώ θεωρεί ότι λόγω υπεροχής των χερσαίων δυνάμεων, η εισβολή από τον Έβρο θα είναι επιτυχημένη.

«Εάν πρόκειται να πραγματοποιήσει χερσαία επιχείρηση η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας, θα ξεκινήσει από την Αλεξανδρούπολη. Γιατί (η Αλεξανδρούπολη) την εμποδίζει», σημειώνει, ενώ πιστεύει ότι… αυτό θα είναι και το τέλος της Ελλάδας.

«Μια χώρα του ΝΑΤΟ θα πάει σε πόλεμο με μια άλλη χώρα του ΝΑΤΟ. Αν λοιπόν καταλήξει εκεί, ένας τέτοιος πόλεμος θα είναι το τέλος της (Ελλάδας)», σημειώνει.

Πιο αναλυτικά, λέει:

«Στην Αμερική έχουν γίνει συζητήσεις και μελέτες για έναν πιθανό πόλεμο στο Αιγαίο. Έχουν δημοσιευτεί επίσης άρθρα 20-30 σελίδων για το πώς θα ήταν ένας πόλεμος με την ελληνική πολεμική αεροπορία και το ναυτικό.

Κοιτάξτε τα νησιά, στην έξοδο των Δαρδανελίων, μπροστά από τον Βόσπορο. Υπάρχουν ραντάρ αεράμυνας και συστήματα αεράμυνας σε όλα τα νησιά μέχρι και την Κρήτη.

Με άλλα λόγια, η νησιωτική γραμμή της Ελλάδας, η γραμμή των νησιών στο Αιγαίο πέλαγος είναι μια γραμμή αεράμυνας, η πρώτη γραμμή αεράμυνας.

Η δεύτερη γραμμή άμυνας ξεκινά από τις ακτές της ηπειρωτικής χώρας. Η τρίτη γραμμή άμυνας ξεκινά από εκεί που βρίσκονται τα αεροδρόμια πιο πίσω. Και (η Ελλάδα) εξοπλίζει αυτά τα μέρη.

Τα τεθωρακισμένα οχήματα που έχει τοποθετήσει εκεί (η Ελλάδα), δεν έχουν μεγάλη σημασία. Η πολεμική αεροπορία, τα συστήματα αεράμυνας και τα ραντάρ είναι σημαντικά».

Ο ίδιος εξηγεί επίσης ότι για την περίπτωση πολεμικής εμπλοκής, συνυπολογίζεται και η ανατολή του ηλίου. «Υπάρχει μια διαφορά στο πότε ανατέλλει ο ήλιος μεταξύ των δύο χωρών. Μερικές φορές, χρησιμοποιούμε αυτή τη μέθοδο, δηλαδή όταν σκοτεινιάζει ή όταν καθαρίζει ο καιρός, τα αεροπλάνα πηγαίνουν στην άλλη πλευρά, δηλαδή στην άλλη πλευρά ξημερώνει λίγο νωρίτερα από εμάς, από ό,τι ξημερώνει στην Τουρκία. Επομένως, γίνονται υπολογισμοί με βάση αυτό.

Μέχρι να κάνουν μια έξοδο τα αεροπλάνα μας, μέχρι να κάνουν 1 ή 2 εξόδους, (οι Έλληνες) έχουν τη δυνατότητα να κάνουν 3 εξόδους», τονίζει.

Δείτε το βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.