Τζώρτζης Μονογυιός: Βουίζει η Βούλα για τα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος με Φεράρι [video]

January 15, 2022


Βουίζει η Βούλα από πληροφορίες και σενάρια για τα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος του Τζώρτζη Μονογυιού.Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το τροχαίο με τη Ferrari, κατά το οποίο έχασε τη ζ…

...ωή του ο Τζώρτζης Μονογυιός.Οι αστυνομικές Αρχές δεν έχουν εκδώσει ακόμα το πόρισμα για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος και αναμένουν τη βελτίωση της υγείας της συζύγου του Τζώρτζη Μονογυιού προκειμένου να καταθέσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθηνά Κοντοπάνου νοσηλεύεται...

Βουίζει η Βούλα από πληροφορίες και σενάρια για τα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος του Τζώρτζη Μονογυιού.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το τροχαίο με τη Ferrari, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο Τζώρτζης Μονογυιός.

Οι αστυνομικές Αρχές δεν έχουν εκδώσει ακόμα το πόρισμα για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος και αναμένουν τη βελτίωση της υγείας της συζύγου του Τζώρτζη Μονογυιού προκειμένου να καταθέσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθηνά Κοντοπάνου νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Η κατάθεσή της θεωρείται κομβική από τις Αρχές καθώς αναμένεται να ρίξει «φως» στα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος.

Τα 3 μεγάλα ερωτήματα για το τροχαίο

Σύμφωνα με όσα συζητούν κάτοικοι της Βούλας, τρία είναι τα κύρια ερωτήματα για το τροχαίο δυστύχημα:

Με τι ταχύτητα έτρεχε;

Ενεπλάκη άλλο αυτοκίνητο;

Γιατί πήρε γρήγορα φωτιά το αμάξι;

Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι το δυστύχημα σημειώθηκε σε ένα σημείο όπου γενικά τα οχήματα αναπτύσσουν ταχύτητα και, όπως δείχνουν τα πρώτα δεδομένα, ο Τζώρτζης Μονογυιός έτρεχε, αλλά «όχι με ιλιγγιώδη ταχύτητα», όπως λένε αρμόδιες πηγές της Τροχαίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το πολυτελές αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 45χρονος κινούνταν με ταχύτητα που υπερέβαινε τα 120 χλμ. Ταχύτητα όχι ιλιγγιώδης, αλλά σαφώς επικίνδυνη για κίνηση εντός της πόλης.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας Ελληνικού προκύπτει ότι δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος πριν από τη μοιραία πρόσκρουση σε πινακίδα της Περιφέρειας και στη συνέχεια σε δέντρο.

Κατά τις ίδιες πηγές, μέχρι στιγμής δεν προκύπτει εμπλοκή άλλου αυτοκινήτου, ωστόσο εξετάζεται η περίπτωση ο Τζώρτζης Μονογυιός να έκανε έναν απότομο ελιγμό για να αποφύγει κάτι (π.χ. έναν πεζό).

Σε ό,τι αφορά το γιατί πήρε φωτιά το όχημα τόσο γρήγορα ειδικοί εικάζουν ότι έπαιξε ρόλο το ρεζερβουάρ καυσίμων ή και τα λάδια του αυτοκινήτου.

Ο Μυκονιάτης επιχειρηματίας, ενθουσιασμένος από το καινούργιο του απόκτημα, επιβιβάστηκε μαζί με τη σύζυγό του, Αθηνά, στη Ferrari 488 Pista και ξεκίνησαν από τη Βούλα, όπου παρέλαβε το πολυτελές όχημα, για το σπίτι τους στη Βουλιαγμένη.

Η κατάθεση του φίλου του Τζώρτζη Μονογυιού, που ακολουθούσε

Από πίσω ακολουθούσαν σε αυτοκίνητο επίσης ιδιοκτησίας Μονογυιού δύο φίλοι του, που είχαν συνοδεύσει το ζευγάρι για να παραλάβει το καινούργιο του supercar και είδαν το τροχαίο να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους. Ηταν, μάλιστα, εκείνοι που έσπευσαν σε βοήθεια, έβγαλαν ζωντανή και έχοντας τις αισθήσεις της την Αθηνά Κοντοπάνου, και τον 45χρονο, δυστυχώς, νεκρό.

«Περί ώρα 20.15 μεταβήκαμε κοντά στη Βούλα προκειμένου ο Γιώργος να παραλάβει το νέο του αυτοκίνητο, μάρκας Ferrari. Στο νέο αυτοκίνητο μπήκε ο Γιώργος μαζί με την Αθηνά.

Ξεκινήσαμε με κατεύθυνση προς την οικία του στη Βουλιαγμένη, για να το παρκάρει. Είδα το αυτοκίνητο να έχει τυλιχτεί στις φλόγες. Τρέξαμε για να τον βγάλουμε, δεν είχε τις αισθήσεις του, ενώ είχε και κάποια εγκαύματα».

Οπως φαίνεται και στα βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το iefimerida.gr, οι φίλοι του ζευγαριού ήταν εκείνοι που έτρεξαν στη Ferrari μετά τη σύγκρουση και έβγαλαν έξω την Αθηνά Κοντοπάνου και τον Τζώρτζη Μονογυιό.

Τα αίτια του δυστυχήματος

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από πηγές της Τροχαίας, στο δυστύχημα με τη Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού δεν εμπλέκεται άλλο αυτοκίνητο, αλλά ούτε και πεζός, που θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει την εκτροπή του οχήματος προς τη διαχωριστική νησίδα, αφού από το υλικό που έχει συλλεγεί δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Η έρευνα της Τροχαίας συνεχίζεται, εξετάζοντας και κάθε βίντεο από καταστήματα της περιοχής, που έχουν καταγράψει την πορεία του αυτοκινήτου του Μονογυιού.

Τι λένε οι ειδικοί

Στις συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου στη Βάρη αναφέρθηκε ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς, ο οποίος τόνισε πως «τα ερωτήματα είναι πολλά σχετικά με τον θάνατο του οδηγού».

«Είναι δύο τα ενδεχόμενα. Ή έχασε τη ζωή του από την πρόσκρουση στο δέντρο ή από τη φωτιά που πήρε το αυτοκίνητο. Αυτό πρέπει να διερευνηθεί στο σημείο, που δεν έχει και προστατευτικές μπάρες», μας είπε ο κ. Μαδιάς.

«Μπορεί να μην ήταν εξοικειωμένος με το όχημα, να ανέπτυξε ταχύτητα και να έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Είναι ένα αρκετά δύσκολο σημείο. Δεν ήξερε καλά το αυτοκίνητο», τόνισε ο γνωστός πραγματογνώμονας.

Στελέχη της Τροχαίας αναζητούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν την πορεία του αυτοκινήτου.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 σχετικά με τα σενάρια για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο γενικότερο πρόβλημα με τα τροχαία που ταλανίζει τη χώρα μας.

Τέλος, ο Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την υπόθεση, αναφέρει ότι για τα αίτια του δυστυχήματος πρέπει «να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα».

Θρήνος στην οικογένεια Μονογυιού

Η οικογένεια Μονογυιού έχει βυθιστεί στη θλίψη από χθες το βράδυ. Ο πόνος είναι ανείπωτος για τους γονείς του και την αδελφή του, Κατερίνα Μονογυιού, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Η βουλευτής, που την ώρα του τροχαίου έτρωγε στο Κολωνάκι, ενημερώθηκε ότι κάτι σοβαρό συνέβη και έφυγε άρον άρον και εμφανώς αναστατωμένη. Δημοσιογράφοι ήταν αυτοί που την κάλεσαν αρχικά, με την ίδια μέχρι εκείνη τη στιγμή να μη γνωρίζει κάτι.

Η Κατερίνα Μονογυιού ήταν εκείνη που ανέλαβε το βαρύτατο φορτίο της αναγνώρισης της σορού του αδελφού της. Σε σοκ και η μητέρα της, η οποία κατέρρευσε στο άκουσμα της είδησης και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στη βουλευτή για να της εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.