Αστυνομικοί σκύλοι θα μυρίζουν τους μαθητές για κορωνοϊό στα σχολεία

January 9, 2022


Ακόμα και οι ασυμπτωματικοί φορείς με κορωνοϊό μπορούν να αναδίδουν αυτή τη μυρωδιά και οι εκπαιδευμένοι σκύλοι είναι σε θέση να τη βρουν.Για παράδειγμα, η αστυνομία της Μασαχουσέτης στις Ηνωμένες Πολ…

...ιτείες Αμερικής θα χρησιμοποιήσει τέτοια εκπαιδευμένα σκυλιά για να μυρίσει τους μαθητές πριν επιστρέψουν στα σχολεία, σύμφωνα με τη σχετική αναφορά στην εφημερίδα New York Times την Πέμπτη (6/1).«Λατρεύουν να δουλεύουν» σχολίασε ο εκπρόσωπος του γραφείου του Σερίφη της κομητείας...

Ακόμα και οι ασυμπτωματικοί φορείς με κορωνοϊό μπορούν να αναδίδουν αυτή τη μυρωδιά και οι εκπαιδευμένοι σκύλοι είναι σε θέση να τη βρουν.

Για παράδειγμα, η αστυνομία της Μασαχουσέτης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα χρησιμοποιήσει τέτοια εκπαιδευμένα σκυλιά για να μυρίσει τους μαθητές πριν επιστρέψουν στα σχολεία, σύμφωνα με τη σχετική αναφορά στην εφημερίδα New York Times την Πέμπτη (6/1).

«Λατρεύουν να δουλεύουν» σχολίασε ο εκπρόσωπος του γραφείου του Σερίφη της κομητείας Μπρίστολ, Τζόναθαν Ντάρλινγκ, μιλώντας στο CBS News.

«Και όταν δεν δουλεύουν, λατρεύουν να σου δίνουν φιλιά» συνέχισε ο Ντάρλινγκ.

Ειδικότερα, το γραφείο του Σερίφη έστειλε δύο σκυλιά ράτσας λαμπαντόρ για εκπαίδευση στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα (FIU), που εκπαιδεύει σκυλιά να εντοπίζουν την οσμή του κορωνοϊού σε ανθρώπους και επιφάνειες.

«Τα σκυλιά έχουν ελεχθεί και έχουν ακρίβεια 99,6%» ανέφερε ο επικεφαλής του προγράμματος Κιπ Σούλτ, μιλώντας στην εφημερίδα New York Times.

«Πρέπει να έχουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία στην εργαλειοθήκη μας. Νομίζω στην εποχή που βρισκόμαστε, το σκυλί είναι σύμμαχος ζωτικής σημασίας στη μάχη με τον κορωνοϊό» ανέφερε.

Η Χέδερ Τζουνκέρα, ιδιοκτήτρια της ιδιωτικής εταιρείας εκπαίδευσης σκύλων στην ιχνηλάτηση κορωνοϊού Bioscentστη Φλοριντα, ανέφερε ότι τα σχετικά πειράματα ξεκίνησαν πριν από τα πρώτα lockdown.

«Στην αρχή είναι λίγο δύσκολο να πάρουμε τα δείγματα, αλλά το ένα πράγμα έφερε το άλλο και τα καταφέραμε» σχολίασε, για να προσθέσει ότι όταν ένας σκύλος μάθει να εντοπίζει μια μυρωδιά, δεν μπορεί να εκπαιδευτεί να εντοπίζει κι άλλες.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του diaforetiko.gr στο Google News

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.